Nieuws

Een kijkje in toekomstig Plan Zuid

In opdracht van De Bouwvereniging gaat Friso Bouwgroep binnenkort aan de slag met de nieuwbouw van 110 woningen in Plan Zuid. Naast de 110 woningen van ‘fase 2’ in Plan Zuid, is Friso sinds december vorig jaar bezig met 38 levensloopbestendige en nul-op-de-meter-woningen in Oosterpark. Beide projecten zijn samen met Alynia Architecten uit Harlingen, Invent Advies uit Beilen, Ingenieursbureau Meijer en Joustra uit Heerenveen en Otte installaties uit Sneek in een Design & Build traject ontwikkeld.

(Illustratie: Talsma3D)

In opdracht van Friso Bouwgroep maakte Talsma3D artist impressions en een animatie van het nieuwe plan aan de zuidzijde van Harlingen.

 

Het plan bestaat uit 60 grondgebonden woningen en 50 appartementen. Het appartementencomplex, bestaande uit 2 lagen, krijgt door zijn ligging nabij de snelweg een geluidswerende functie voor de 60 woningen aan de achterzijde van het complex.

 

 

 

De dynamische architectuur van zowel de appartementen als de woningen sluit aan op de omringende woonwijken. Daarnaast zijn de kleuren van het metselwerk aangepast op de bebouwing in de wijk. Zo vormt het plan straks een geheel met de rest van het zuidelijke deel van de stad.

 

De grondgebonden woningen kunnen net als bij de 38 woningen in het Oosterpark voorzien worden van een traplift. Op die manier zijn de woningen levensloopbestendig. Daarnaast hebben de woningen een energiezuinig karakter. Zo worden er extra veel zonnepanelen geplaats (8 meer dan de wettelijke eis) en worden woningen alleen nog maar voorzien van gas om de woningen mee te verwarmen.

 

 

Friso Bouwgroep wil net als bij het project in de Oosterparkwijk een social return-traject opstarten. Samen met De Bouwvereniging en Bureau PMO wil Friso werkzoekenden en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk helpen. Op dit moment hebben de eerste kandidaten zich gemeld voor het project. “Het doel is om zoveel mogelijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt - en bij voorkeur uit de omgeving - te betrekken bij het project”, schrijft de Friso Bouwgroep op haar site. “Indien noodzakelijk worden opleidingen ingezet zodat de kandidaten kunnen werken hun eigen, ontwikkeling, om van daaruit te komen tot duurzaam, betaald werk. Dit verhoogt voor hen de kans op zelfstandigheid, onafhankelijkheid en een eigen inkomen.”

|Doorsturen

BuienradarAgenda