Nieuws

Dit najaar geen Sint Nicolaas Sprookje

Ze hadden goede hoop, de spelers, de regisseur, de kostuum- en decorontwerpers en bestuursleden van het Harlinger Sint Nicolaas Sprookje. Ook vorig jaar was een creatieve oplossing gevonden voor het opvoeren van het 52e Sprookje. Immers, ze maakten in de Midlumerlaankerk bijna 1000 schoolkinderen blij met het sprookje De Gelaarsde Kat. Maar dit jaar staat de situatie er minder rooskleurig voor.

Cast & crew van het Sprookje vorig jaar bij de presentatie van ‘De gelaarsde kat’. (Foto: HC - Joachim de Ruijter)

Niet alleen voor het Sprookje, maar ook voor de andere toneelverenigingen en ambassadeurs van cultuur in Harlingen. Er is met het wegvallen van Trebol sinds vorig jaar simpelweg geen locatie beschikbaar. “Wie weet ontstaan er in de komende maanden met de komst van de nieuwe wethouder mogelijkheden om weer iets moois qua theater neer te zetten, op een geschikte locatie in onze mooie stad”, aldus het bestuur van het Sprookje. Voor het Sprookje, dat normaliter al aan het repeteren zou zijn, komt dit niet op tijd. Reden om voor het eerst in al die jaren, dit jaar geen Sprookje op te voeren.

“Natuurlijk gooit corona ook roet in het eten”, aldus het bestuur. “Maar het gaat om een jonge doelgroep, onze basisschoolkinderen. We denken dat als we de zekerheid van een geschikte locatie hadden gehad, we bij de organisatie van de voorstellingen goed rekening hadden kunnen houden met de richtlijnen van het RIVM. Maar helaas, twee van die grote onzekerheden, daar kan zelfs ons enthousiasme en de wil om onze schoolkinderen dat eerste contact met theater mee te geven, niet tegenop. Maar we blijven positief en hopen binnenkort een goede bak koffie te drinken met de wethouder. Wie weet starten we dan in het voorjaar met de voorbereidingen van het 53e Sprookje, maar dan in 2021.”

|Doorsturen

BuienradarAgenda