Nieuws

Dit is de interieurtrend van 2021

Wit is de trend van 2021. Niet alleen als prachtig eerbetoon aan de onlangs overleden Jan des Bouvrie, meester in het creëren van trends die eeuwig blijven, maar ook de kleur van een nieuw begin. Iets waar we na 2020 natuurlijk allemaal wel op hopen. 

Teruggeworpen naar de basis dit jaar een jaar waarin gezondheid meer dan centraal stond. De hang naar opnieuw starten is hiermee duidelijk en dat we 2021 het liefst willen beginnen als een nieuw en onbeschreven blad, behoeft eigenlijk weinig verdere uitleg. 

Een stabiele basis

Eens te meer beseffen we dat je alleen kunt bouwen als de basis dus goed is. In alles, dus ook in het interieur. Blijven kleuren en accenten belangrijk, de behoefte om met een schone lei te beginnen is zeer nadrukkelijk aanwezig. De trend van het nieuwe seizoen is dan ook het leggen van een mooie basis in huis. Dit wil zeggen strakke wanden en plafonds. Fraai afgewerkt, onzichtbaar mooi aanwezig waardoor alles wat je verder wil laten stralen, ook kan stralen. 

Witten alleen is niet genoeg

Een plafond met onregelmatigheden, scheuren of beschadigingen geeft meer onrust in je kamers dan je zou vermoeden. Een strakke wand, maar ook een strak plafond, zorgen daarentegen voor rust en daarmee voor een mooie en stijlvolle basis voor de rest van het interieur. Een thuis of je droominterieur begint daarom bij een eenvoudige maar mooie stijlvolle vloeren, wanden en plafonds. Maar een strak en stijlvol plafonds is meer dan het even witten alleen. Een goed  aangebrachte stuclaag brengt je al verder maar vraagt dan wel om kennis en vakmanschap. Zo is een nieuwbouw stucen anders dan een woning uit de jaren 70 of eerder. Om een mooie basis te creëren is het uit handen geven hiervan aan een stukadoor dus een goede eerste stap.

Wit en trendkleuren gaan prima samen

Dat 90% van de plafonds en wanden wit of een wittint heeft, is niet vreemd. Wit heeft de eigenschap om andere kleuren extra te laten stralen. Zo liet ook Monique des Bouvrie de afgelopen jaren zien. Waar manlief ging voor wit en strak, gaf zij het interieur kleur en liet het duo hiermee trends, design, kunst en interieur samenkomen. 

Daarnaast geeft wit het gevoel van nieuw. Een nieuw huis, nieuwe stappen. Onbeschreven schoonheid waar alles mogelijk is. Maar ook helder, fris en schoon. Wit geeft ruimte om te ademen en te leven. Optisch lijken witte ruimtes groter en lichter omdat wit weerkaatst. En, niet onbelangrijk, het geeft wit andere kleuren juist meer ruimte. Wit is daarom al jaren een goede stabiele en neutrale basis waarbij telkens een andere kleur toevoegen eenvoudig is. Het stukadoorsbedrijf kan je prima adviseren welke tinten wit er mogelijk zijn. 

Eigen DNA toevoegen

Is een gewoon strak wit plafond je iets te makkelijk? Of wil je een eigen DNA toevoegen aan jouw woning? Denk dan eens aan mooie sierlijsten. Geen overweldigende tierelantijntjes maar subtiel aangebrachte details. Als een handtekening van jou in het huis. Of het nu gaat om een oud pand of een nieuwbouwwoning, met platte sierlijsten (ook wel perklijsten of Amsterdamse plinten genoemd) geef je je kamer een unieke eigen uitstraling mee.

|Doorsturen

BuienradarAgenda