Nieuws

Dagprogramma Visserijdagen ‘wegens corona’ naar Nieuwe Willemshaven

HARLINGEN - De Visserijdagen in Harlingen - van 25 tot en met 28 augustus aanstaande - gaan definitief door en vanwege de coronamaatregelen op een bijzondere locatie: de Nieuwe Willemshaven.

“In goed overleg met de gemeente, Koninklijke Horeca Nederland afdeling Harlingen, de Stichting Evenementen Harlingen en Ondernemend Harlingen is besloten de Visserijdagen te verplaatsen”, aldus voorzitter Jules Dutrieux van de Stichting Visserijdagen Harlingen. “Het is de enige optie om ons feest te kunnen vieren, omdat we controle moeten houden over de toestroom van het publiek. De Nieuwe Willemshaven kunnen we afsluiten. In het centrum behoort dit niet tot de mogelijkheden en dan is het moeilijk om de 1,5 meter-maatregel te handhaven. Bovendien is het op de Nieuwe Willemshaven mogelijk volgens de RIVM-maatregelen de toestroom van het publiek te controleren op vaccinatie en dergelijke en om daar de 1,5 meter los te laten.”

Dutrieux zegt dat het een moeilijk besluit is geweest. “We zijn al maanden aan het onderzoeken wat we kunnen organiseren, binnen de geldende maatregelen. Heel moeilijk, mede omdat niemand weet hoe de situatie eind augustus is. Maar bij ons is het uitgangspunt dat we de Harlingers en bezoekers een feest willen aanbieden. Nog steeds weten we niet wat er allemaal kan en mag, maar we proberen zo veel als mogelijk door te laten gaan. Daarvoor moeten we concessies doen en dat is het verplaatsen van onderdelen naar de Nieuwe Willemshaven, anders krijgen we geen vergunning. En geen vergunning betekent geen feest.”

Dagprogramma

De Stichting Visserijdagen Harlingen organiseert sinds 1959 de Visserijdagen. “Wij zijn verantwoordelijk voor het dagprogramma en dat organiseren we geheel op vrijwillige basis. Het bestuur bestaat uit twaalf personen, die op hun beurt van harte worden ondersteund door een vast team van vrijwilligers. We zijn blij met de goede gesprekken die onlangs zijn gevoerd met de gemeente, met Koninklijke Horeca Nederland afdeling Harlingen, de Stichting Evenementen Harlingen en Ondernemend Harlingen. Zij zien nog wel wat haken en ogen - net als wij overigens - en die hebben ons aller aandacht. Wij gaan door met het vervolmaken van het programma en hopen eind augustus een zo uitgebreid mogelijk programma te kunnen aanbieden.”

Kijk voor actuele informatie op www.visserijdagenharlingen.nl.

|Doorsturen

Berend van der Veer

2021-07-02 12:51:14

Ik weet waar de Willemshaven is, maar wat is het verschil tussen de Nieuwe Willemshaven? 

BuienradarAgenda