Nieuws

Dagboek van de Rebelse Huisvrouw

Vrijdag 13 januari

Hallo lief dagboek! Het is weer vrijdag de 13e en dan moet ik altijd aan de man denken (ja, ik heb dat verhaal al 1000x verteld, ik weet het) die z’n huis niet uit durfde die dag. Hij nam vrij van z’n werk, bleef binnen en werd gestoken door een wesp: bam, hartstikke dood. Moraal van dat verhaal is, denk ik, dat je het noodlot niet kan ontlopen. Voor mensen die geloven in Onze Lieve Heer is dat geen ramp, die komen toch wel in de Hemel, maar als je wat sceptisch bent (zoals ik), is dat wel wat ontmoedigend.

Zaterdag 14 januari

Het WEF is weer bij elkaar om te praten over de klimaatverandering (want het klimaat is kennelijk nog nooit eerder veranderd) en terwijl wij hier steeds meer worden aangemoedigd om vooral niet te gaan vliegen en op een camping in Lutjebroek te gaan zitten ging een deel naar de bijeenkomst in een privévliegtuig. Ligt het nou aan mij dagboek, dat ik dit stuitend vind?

Dinsdag 17 januari

Naar Frankrijk i.v.m. de crematie van schoonmaman. Dochter kwam ook vanuit Spanje.

Donderdag 19 januari

Terug naar Nederland. Heb paar dagen geleden minuscuul krasje op vinger gekregen dat begint te ontsteken, ziet er heel raar uit.

Vrijdag 20 januari

10.15. ‘Vreselijk he, het feit dat er een medicijntekort is’, zei ik tegen man terwijl ik de krant wegschoof.

‘Het is een gekke wereld’, beaamde man.

‘Zou het koninklijk huis ook last hebben van medicijntekorten denk je?’ vroeg ik cynisch.

‘Dat denk ik niet’, aldus man.

Vriendin G. belde even. Het is uit met haar laatste vriendje. ‘Vlak voor oud & nieuw maakte hij het uit’, zei ze. Ze klonk vrij neutraal dus zei ik: ‘Misschien beter, het hing toch al in de lucht’ om er direct achteraan te zeggen: ‘Houd jij ook altijd je adem in als iemand te dicht langs je heenloopt?’ Toen vond ze me niet meelevend en opeens klonk ze tamelijk bedroefd. Pffff.

Zaterdag 21 januari

Verjaardag van broertje. Gefeliciteerd jongen. Ik hoop dat je daarboven een mooie dag hebt met mam en Caesar en tante Miep en… zoveel ondertussen. Stevige brasa.

Dinsdag 24 januari

Hele ochtend druk bezig met twee websites. Moet eigenlijk ook administratie doen maar heb daar een enorme hekel aan. ’s Middags met man naar stadje, moest naar de Hema en Trekpleister. Daarna naar pa in Harlinga. Hadden het over het ontstaan van de mensheid en over hoe het toch kon dat de homo sapiens zich zo ontwikkeld heeft.

20.14 uur. Stuurde foto van ontstoken vinger naar vriendin M. Ze zei ‘dat ze bijna moest kotsen’.

Woensdag 25 januari

Pindasoep gemaakt. Morgen is het alweer vijf jaar geleden dat mijn allerliefste moe ons verliet. Ik kan het me niet indenken, in mijn hoofd praat ik nog elke dag met haar. Het leven en de dood, ergens blijft het toch een mysterie dagboek. Er is heel veel wetenschappelijk te verklaren maar misschien nog veel meer niet en ik moet toegeven dat ik me op sommige momenten werkelijk afvraag: zou er dan toch een God zijn?

|Doorsturen

BuienradarAgenda