Nieuws

CTJH start nieuw jazzseizoen met The Blue Goose Revival Jazzclub

Na een door de coronapandemie noodgedwongen stilte van meer dan een jaar is het nu weer zover dat het Centrum Traditionele Jazz Harlingen (CTJH) de draad kan oppakken met een nieuwe serie jazzconcerten. Het eerste concert van deze serie staat gepland voor zondag 10 oktober. Dan komt The Blue Goose Revival Jazzclub naar Harlingen. Zij staan garant voor een spetterende en swingende jazzmiddag. Het concert vindt plaats in Hotel-Restaurant ’t Heerenlogement in Harlingen. De aanvang is 14.30 uur.

The Blue Goose Revival Jazzclub.

The Blue Goose Revival Jazzclub laat de hotjazz en blues uit de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw herleven. Al bijna 10 jaar is dit Drentse orkest in Noord-Nederland met deze muziek bezig. De oprichters Frans van Gulik en Ine Sonneveld zijn na hun Brabantse avontuur met The Blue Goose Society Jazzclub opnieuw begonnen in Drenthe. Met een enthousiaste club mensen is er inmiddels flink aan de weg getimmerd.

In een kleine bezetting met drie rietblazers, drie koperblazers, banjo, drums en sousafoon en zang klinkt de band authentiek en weten zij de oorspronkelijke sound uit die tijd dicht te benaderen. Er worden dan ook originele arrangementen en transcripties gespeeld van grootheden uit die tijd, zoals Walter Donaldson, Frank Skinner, Irving Berlin, King Oliver, Duke Ellington en Frank Trumbauer. Nummers als Mississippi Mud, Blue Skies, Changes, Borneo, West End Blues passeren de revue. Het repertoire is afwisselend en er komen verschillende stijlen voorbij.

Meer informatie over het Centrum voor Traditionele Jazz Harlingen (CTJH) en de concerten: www.ctjh.nl.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda