Nieuws

Cryptocurrency populairder geworden onder vrouwen in Noorden van Nederland

Uit een onderzoek van het Crypto Bedrijf BTC Direct blijkt dat er een stijging is van vrouwelijke investeerders. Friesland en Groningen zijn de voornamelijke gebieden waar meer vrouwen van de stijgende cryptocurrency koers profiteren. Hier praten we voornamelijk over Bitcoins. De Bitcoin koers is namelijk vanaf maart 2020 flink gestegen. Met een waarde van 31.000 euro voor één Bitcoin hebben veel mensen winst kunnen maken. Als we de prijs vergelijken met een paar maanden geleden toen het 4.800 euro was is deze verzesvoudigd. Er werd vaker gedacht dat alleen mannen investeren in de digitale munten maar dat blijkt helemaal niet zo te zijn. 

Coronavirus zorgt voor meer durf
Door de coronavirus hebben mensen nu een hogere vertrouwen in cryptocurrency. In het noorden van Nederland geven zelfs 82% van de vrouwelijke investeerders het toe dat ze hetzelfde of meer vertrouwen hebben in cryptocurrency. De waarde van Bitcoin zijn sinds maart zwaar gestegen nadat het eerst halveerde tijdens lockdown. Dit gebeurde vrijwel met alle bekende muntjes. 

De vrouwen uit Groningen en Friesland hebben wel een groot voorkeur aan Bitcoin. Bij de mannen zien we dat ze vaker investeren in risicovolle munten vandaar ze een bredere portfolio beschikken. De vrouwen doen het met minder risico want 67% koos voor Bitcoin, 35% voor Ethereum en 17% voor Pipple. Dit zijn de meest bekende cryptomunten die het namelijk ook heel aan het doen zijn.

Verschillend gedrag
Er is een groot verschil als we kijken hoe de mannen en vrouwen investeren. De mannen handelen en ze worden door de hype geleid. Er wordt meer aandacht besteed aan wat er dagelijks gezegd wordt via social media. Vrouwen investeren op lange termijn en ze kiezen voor de bekende munten wat ook heel veilig is. De vrouwen laten zich niet gemakkelijk leiden en er wordt meer tijd genomen bij grote investeringen. Er wordt elke maand vast bedrag geïnvesteerd in een vaste munt door de vrouwen uit Noord-Nederland.

Meer concentratie
Er wordt goed en lang nagedacht voordat een investering plaatsvindt. De vrouwen uit Noord-Nederland zijn niet geïnteresseerd in het handelen of risicovolle kansen. Een goede stevige investering is de topprioriteit voor de vrouwen. Daarom kopen ze vaker alleen bekende cryptomunten.

|Doorsturen

BuienradarAgenda