Nieuws

Cruise Port Harlingen weer open

HARLINGEN - Met de komst van de MS Excellence Countess start zaterdag 25 juli het cruisejaar voor Cruise Port Harlingen. Met een stijging van 35% aan calls beloofde 2020 een zeer succesvol jaar te worden voor Cruise Port Harlingen. Helaas volgden door corona veel annuleringen.

De Excellence Countess vorig jaar in de Willemshaven. (Foto: HC - Joachim de Ruijter)

Na een periode van stilte door corona komt nu dan toch het cruiseseizoen 2020 op gang, met als eerste het MS Excellence Countess. Het 4-sterren riviercruiseschip met 178 gasten aan boord arriveert zaterdag 25 juli om 22.00 uur. De gasten maken zondag 26 juli onder andere een georganiseerde stadswandeling door Harlingen en brengen een bezoek aan het Planetarium in Franeker.

“Op dit moment krijgen we veel aanvragen van rederijen of onze haven open is voor cruiseschepen”, aldus Käthe Kuperus van Cruise Port Harlingen. “Harlingen is in trek, een kleine historische havenstad aan de Waddenzee waar rust en ruimte bovenaan staan is wat gasten van cruiseschepen zoeken. Harlingen heeft dit te bieden, en de schepen met hun gasten zijn meer dan welkom wanneer ze het coronaprotocol van et RIVM in acht nemen.”

|Doorsturen

BuienradarAgenda