Nieuws

Concert Shunske Sato en Shuann Chai trekt volle Laurentiuskerk

Het concert door Shunske Sato (viool) en Shuann Chai (piano) afgelopen zondag in de kerk van Kimswerd, trok veel belangstellenden: de Laurentiuskerk zat vol en er waren nog nauwelijks zitplaatsen over.

Het was dan ook heel bijzonder dat beide musici, die in de bekendste concertzalen over de hele wereld speelden (van New York tot Tokyo, Beijing en Sydney) nu concerteerden in de oude kerk van Kimswerd. Bezoekers uit de hele provincie (waaronder opvallend veel Harlingers) wisten de muzikale prestaties van het duo zeer te waarderen.

Shunske (o.a. bekend als concertmeester en artistiek leider van de Nederlandse Bach Vereniging) en Shuann (die wereldwijd bekend staat als Beethoven-specialiste) begonnen met een sonate voor viool en piano van de componist Ferdinand Ries, een tijdgenoot van Beethoven. Meteen al werd duidelijk dat we hier te maken hadden met een tweetal ras-musici die de muziek van deze vrij onbekende componist overtuigend wisten te brengen.

Shuann Chai speelde vervolgens solistisch de Pianosonate in C-groot opus 3 nr., 2 van Ludwig van Beethoven. Onder andere deze sonate speelt Shuann begin volgend jaar ook tijdens het Beethoven Festival in New York. Ze wil de komende tijd deze Sonate zo vaak mogelijk tijdens een concert uitvoeren en Kimswerd kreeg de primeur! Wat een voortreffelijke techniek en virtuositeit, indrukwekkend.

Na de pauze speelde Shunske eerst solistisch delen uit een Vioolpartita van J.S. Bach. Maar daaraan voorafgaand vertelde hij heel instructief over de verschillende instrumenten die hij deze middag bespeelde. Voor de uitvoering van Bach had hij speciaal een barok-viool meegenomen, het instrument dat hij ook bespeelt als hij met de Ned. Bach Vereniging of met Concerto Köln optreedt of soleert in vioolconcerten van Bach over de gehele wereld. Uiterst  knap en vaak virtuoos zoals hij zijn  instrument bespeelde.

Het concert werd afgesloten door de beide musici samen: de romantische Sonate opus 108 van Joh. Brahms werd het  indrukwekkende slotstuk van deze uiterst geslaagde middag.

 

Het volgende concert te Kimswerd is een kerstconcert: op vrijdag 20 december (aanvang 20.00 uur) brengen o.a. sopraan Tetsje van der Kooi,  pianist Frans Douwe Slot en verteller Frank Belt een  speciaal programma in de kerstsfeer. Meer informatie: www.laurentiuskerkkimswerd.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda