Nieuws

Computercursussen, spreekuren en voorlezen in Bibliotheek Harlingen

Meer dan twintig workshops, lezingen en andere leuke uitjes zijn er in oktober gepland in Bibliotheek Harlingen. Er is dus bijna elke dag wel iets te doen. Alle activiteiten zijn voor iedereen, dus voor leden van de bibliotheek, maar ook voor wie niet lid is. En bijna alle activiteiten zijn gratis.

Digitaal café

Elke woensdagochtend is er een digitaal café in Harlingen. Wie vragen heeft over een tablet, mobiele telefoon of laptop neemt het apparaat mee en wordt verder geholpen. Of het nu gaat om het downloaden van apps, de privacy-instellingen, een update draaien, een back-up maken of e-mails ontvangen: de bibliotheek helpt u op weg.

Voorleeshalfuurtjes

Omdat eigenlijk álle kinderen van voorlezen houden en het op elke leeftijd goed voor ze is, zijn er ook regelmatig voorleeshalfuurtjes. Op zaterdag 7 oktober komt de brandweer voorlezen in Harlingen! Kinderen mogen natuurlijk verkleed komen en na de mooiste verhalen de brandweer het hemd van het lijf vragen.

Spreekuur voor alle leesvragen

Kinderen met uitdagingen op het gebied van lezen zijn van harte welkom voor een bezoek aan Dokter leesplezier. Woensdag 4 oktober is er weer een spreekuur voor kinderen met dyslexie, voor kinderen die lezen heel makkelijk vinden en geen uitdagende boeken meer kunnen vinden, voor kinderen die lezen juist lastig vinden en op zoek zijn naar een boek waar ze wél doorheen vliegen, of voor kinderen die lezen saai vinden, zelfs daar heeft Dokter Leesplezier de oplossing voor. Een leesconsulent of bibliotheekmedewerker geeft advies, tips, luistert, beantwoordt vragen en biedt hulp bij het vinden van het juiste boek.

Computercursussen

Digitaal vaardiger worden? Dan kan ook met een computercursus in de bibliotheek. Dinsdag 3 oktober is er een workshop sms-controle instellen voor de DigiD. Woensdag 4 oktober gaat de driedelige basiscursus ‘Kennismaken met de computer’ van start. Voor deze cursus is geen enkele ervaring met computers nodig. Dinsdag 31 oktober is er een workshop over MijnOverheid, waar u e-mails van de overheid ontvangt.

Poëzieclub

Donderdag 12 oktober (en elke andere tweede donderdagmiddag van de maand) komt de poëzieclub bij elkaar in Bibliotheek Harlingen. De deelnemers praten met elkaar over poëzie, ze lezen gedichten en gaan ook zelf aan de slag. De inspiratie voor deze gedichten komt gaandeweg in de gesprekken naar boven en gedichten vinden dan hun weg naar het papier. Iedereen is welkom om aan te schuiven, meld je bij de balie van de bibliotheek.

Gratis juridisch spreekuur

Een juridische vraag over bijvoorbeeld ontslag, uitkering, dagvaarding, huurrecht of echtscheiding? Kom dan het gratis juridisch spreekuur in de bibliotheek. Het spreekuur is elke donderdagmiddag in de oneven weken in Bibliotheek Harlingen.

Blije kinderen in de Maakplaats

Heel veel kinderen weten de weg naar de Maakplaats in de bibliotheek al goed te vinden. Ze kunnen er heerlijk spelen met robotjes, lego programmeren en 3D-printen. Dat kan ook in oktober weer regelmatig, bijvoorbeeld vinyl snijden op 14 oktober, open inloop op 21 oktober, stop-motion filmpjes maken op 25 oktober en Minecraft op 28 oktober. Over feest in de bieb gesproken: van 4 tot en met 15 oktober is de Kinderboekenweek en niemand minder dan Pieter Koolwijk komt naar Harlingen! Op vrijdag 13 oktober kunnen kinderen hem het hemd van het lijf vragen over al zijn boeken en hoe het is om schrijver te zijn.

Meer info op https://www.ontdekdebieb.nl/onze-vestigingen/vestiging.229949.html/bibliotheek-harlingen/

|Doorsturen

Buienradar



Agenda