Nieuws

CMV Hosanna maakt weer muziek

Eindelijk, na dertien weken konden de muzikanten van de malletband Hosanna weer met elkaar muziek maken in het muziekgebouw aan de Hermesweg. Wel met de nodige coronamaatregelen, zoals anderhalve meter afstand tot elkaar.

De jeugdgroep van Hosanna in actie in de oefenzaal. Na de jeugd kwam de A-groep van de showband op de vloer. (Foto: Joop van der Heide)

Het bestuur heeft een gebruiksprotocol opgesteld waar de leden zich stipt aan houden. De Colorguard-groepen waren één week eerder al begonnen op het kaatsterrein van Eendracht, want de  deze activiteit is aangemerkt als sport en dat mag (nog) niet binnen beoefend worden.

De AMV-groep van de muziekvereniging is ook gestart. Na deze gedwongen ‘vakantieperiode’ vond de instructie het spelniveau van met name de jeugd nog erg goed. De muzikantjes werden daarmee ook gecomplimenteerd. De instructie, met name Stefanie Bes had voor de jeugd huiswerk geregeld en je kon merken dat er thuis was geoefend.

Het instrumentarium van een malletband bestaat uit gestemd en ongestemd slagwerk. Gestemd slagwerk: xylofoons, marimba’s, marchingbells. Ongestemd zijn de drums (trommels) in alle variaties, van overslag naar snaredrums, ook wel scherpe trom genoemd, bekkens en aanvullende koebellen, bongo’s, slaghout, etcetera.

De Colorguard werkt in de zelfstandige show met ‘rifles’, sabels en vlaggen en in een gezamenlijk optreden met de muzikale poot van Hosanna alleen met vlaggen. De AMV-leerlingen krijgen op alle onderdelen van de muziekvereniging les en ronden straks, eind juni, met een examen de lescyclus af. 

|Doorsturen

BuienradarAgenda