Nieuws

Cheque Rotary voor Voedselbank

De decemberactie van Rotary Club Harlingen heeft maar liefst 7500 euro opgebracht. Dinsdagmorgen werd dat bedrag symbolisch overhandigd. Cees Glashouwer, voorzitter voedselbank De Helpende Hand, ontving de cheque uit handen van deelvoorzitters Zeger Davidson en Tymen Hein Corporaal.

Vlnr Cees Glashouwer, Zeger Davidson en Tymen Hein Corporaal. (Foto: HC – Ubbo Posthuma)

In het voormalige pand van de Rabobank aan de Voorstraat werd in december een ‘pop-up store’ geopend. Ruim drie weken (door corona iets korter dan verwacht) kon het publiek hier artikelen bestellen. Op www.rotarygiftshop.nl werd een selectie wijnen, wild, zalm en chocolades aangeboden, alles voor redelijke prijzen. “De netto opbrengst is volledig naar de Voedselbank gegaan”, zegt hoofd PR-commissie Frank Swinkels. “De pop-up store was een onderdeel van een grotere goede doelen actie. In samenwerking met BENG, diverse sponsors en de 4US BENGO op de radio, kon dit bedrag uiteindelijk gerealiseerd worden”, aldus Swinkels.

Cees Glashouwer toonde zich blij en verrast en liet weten dit heel goed te kunnen gebruiken. “Wij hebben ook goede afspraken met het Leger des Heils wat kleding betreft en ook is er onlangs een kledingbank in Franeker gestart. Twee keer per jaar kunnen klanten van ons gratis een set kleding voor de zomer en winter halen. Dat is allemaal goed geregeld.” In Harlingen krijgen ongeveer 70 klanten een voedselpakket als men 230 euro of minder per maand te besteden heeft. 

In 2006 is de Voedselbank in Harlingen in het leven geroepen. Gestart met Cor en Mieke de Jong en Cees Glashouwer. De voedselbank breidde gestaag uit en men kreeg zelfs aanvragen vanuit Franeker. “Het is al erg genoeg dat de mensen daar in Franeker moeten wonen”, grapte Glashouwer. “Dus die hebben we er toen ook maar bij betrokken. Uiteindelijk kregen we aanvragen uit verschillende plaatsen van Friesland. Die zijn nu zelfstandig geworden en wij bedienen alleen Harlingen en Waadhoeke.”

Eigenlijk is de ruimte in het gebouw aan de Koningsweg te klein, met name wat de opslag betreft. Er zijn plannen om uit te breiden, de aanvraag naar de gemeente is de deur al uit. Als de vergunning rond is, kan men aan de slag en komt er aan de voorkant ongeveer zes meter bij.

|Doorsturen

BuienradarAgenda