Nieuws

Centraal Comité 1945 stopt ermee

HARLINGEN – Na 75 jaar stopt de Harlinger  Stichting Centraal Comité 1945. Dat meldt de stichting in een brief die zij vanmorgen aan haar relaties heeft verstuurd.

“Na 75 jaar te hebben gefunctioneerd als katalysator voor het culturele, sport- en sociale leven in de gemeenschap Harlingen zijn de in 1945 neergelegde doelen volledig bereikt”, schrijft CC ’45  in de brief. Dat doel was: ‘Het herstel, stimulering en initiëring van het verenigingsleven, sociale en sportleven, culturele uitingen in de gemeenschap Harlingen’. Dat was destijds door de Duitsers volledig stilgelegd.

Nu de Stichting Centraal Comité heeft besloten te stoppen met haar werkzaamheden, valt de organisatie van de volgende evenementen weg: elementen op Koningsdag, de herdenkingen op 4 mei en de vieringen op 5 mei. De tweejaarlijkse uitreiking van de Anton Wachterprijs, een prijs voor het beste literaire debuut en een initiatief van CC ’45, wordt naar verwachting wel doorgezet.

De laatste activiteiten van het comité vinden plaats in 2020 omdat dan ook 75 jaar bevrijding wordt herdacht en gevierd. Het bestuur bedankt alle relaties voor de prettige samenwerking in de voorbije jaren. Het bestuur bestaat uit Hans Burkels (voorzitter), Joop van der Heide (secretaris), Willem Visser (penningmeester), Klaas Hager, Hilde de Jong, Joke Faber en Anne Marie Waar.

|Doorsturen

BuienradarAgenda