Nieuws

Burendag Foarryp-Getswerdersyl

Omdat het zaterdag Nationale Burendag was, organiseerde de buurtcommissie van de Foarryp en Getswerdersyl voor het eerst een koffieochtend. De bewoners van het ‘âlde station’ aan de Foarryp hadden hun schuur hiervoor beschikbaar gesteld. Het evenement werd door de organisatie ‘Buren-himmeldei’ genoemd.

Team Fietstunnel.

Na het eerste kopje koffie werd begonnen met het ‘himmeljen’. De buurtgenoten werden opgesplitst in drie groepen en liepen, voorzien van vuilniszakken en grijpers, de buurt af. Onderweg werd al het zwerfvuil uit bermen en sloten gevist. Naast zwerfvuil trof ‘Team Fietstunnel’ zelfs een koe in de sloot aan. Deze werd door boer Fokke Terpstra vakkundig op het droge gehesen.

Na het himmeljen kwam de groepen bijeen voor een tweede bakje. Onder het genot van een heerlijk stuk taart, gebakken door buurvrouw Froukje, werd nog gezellig na- en bijgepraat.

Ondanks een regenachtige weersvoorspelling kwamen er maar liefst 22 buurtgenoten op deze eerste burendag af. Gelukkig bleef het gedurende de hele ochtend droog en scheen de zon zelfs.

Het ‘âlde station’.

|Doorsturen