Nieuws

Broodje Nuchter op de Lanen

Ashley Koning en haar compagnon Nils Pot zijn volop in hun element in de nieuwe lunchwinkel op de Lanen. Op nummer 79 om precies te zijn, vooral bekend van zeilmakerij Van der Plaats en onlangs nog van Computercentrum De Bock.

Door Joop van der Heide

Ashley en Nils in Broodje Nuchter.

Zaterdag 23 juni vond de start plaats. Ruim opgezet, met een interessante ziteenheid, die uit een bioscoop uit Amsterdam komt. Tegenover de bioscoopstoelen een tafel met zetels en een bord met een prijslijst. De zaak is ruim en oogt, door de kleurstelling, rustig. Het is een afhaal-lunchwinkel: bestellen kan telefonisch of op www.broodjenuchter.nl. Je kunt de bestelling afhalen of laten bezorgen. Broodje Nuchter verzorgt niet alleen lunchgerechten, maar ook een uitgebreid ontbijt met alles er op en eraan.

 

Alles in is eigen beheer gerealiseerd. “Het moeilijkste was een naam bedenken”, zegt Ashley. Tegen de achterwand: koffiezetmachine, afbak-unit, blenders. Een vruchtenpers voor vers sap, biologisch verpakkingsmateriaal en in de keuken erachter: kookeenheden voor de bereiding van soep. Broodje Nuchter presenteert namelijk drie thema’s: Belegde Broodjes, Soepen en Salades. Alle drie op volstrekt natuurlijke, eerlijke basis. Vegetarisch, normaal, veganistisch; het is er allemaal.

 

Er is gekozen voor volledig recyclebare verpakkingen. Binnen het milieuvriendelijke, biologische pakket valt ook het fruitijs dat op natuurlijke wijze wordt gemaakt. In een fraaie diepvries worden de ijsjes gepresenteerd.

 

Ashley en Nils werken vooral met plaatselijke en regionale ondernemingen. Het brood bijvoorbeeld, levert Elsinga. Groente en fruit: Smeding. Vlees: Kager. En vis: Veltman. “Een bewuste keus om zo vers en zo gezond mogelijk onze producten aan te bieden en ook zo breed mogelijk”, zeggen de eigenaren van de lunchwinkel. De gemiddelde prijs van een belegd broodje is € 4,50. Soep € 3,75 en de maaltijdsalade ligt rond de 8 euro 50.

 

Naast een dosis creativiteit en werklust neemt Ashley achttien jaar horeca-ervaring mee, variërend van werken in de poffertjeskraam op het Harlinger Havenplein, tot en met een Caribisch avontuur op de Canarische eilanden. Ook werkte ze op een driemaster. Nils genoot een opleiding op de Zeevaartschool en Horeca/mbo ROC, en brengt vijf jaar horeca-ervaring mee.

 

Broodje nuchter is zeven dagen per week open. Maandag van 10.00 tot 17.30 uur. Dinsdag tot en met zaterdag van 20.00 tot 17.30 en op zondag van 10.00 tot 14.00 uur.

|Doorsturen