Nieuws

Briljanten bruidspaar Lammert van der Wal en Sietske van der Wal-de Vries

In een café in Harlingen waar Sietske in de huishouding werkte en Lammert regelmatig een drankje haalde, kwamen zij elkaar tegen. Van het één kwam het ander en ze trouwden op 13 augustus 1953.

Locoburgemeester Paul Schoute heeft het echtpaar Van der Wal-de Vries namens het gemeentebestuur van Harlingen vanmorgen gefeliciteerd. (Foto: HC – Ubbo Posthuma)

Ze gingen in Harlingen wonen, eerst op de Liemendijk waar hun eerste vier kinderen werden geboren, één zoon en drie dochters. Toen de Liemendijk op de schop ging, verhuisden ze naar de ‘Bosboom’ (Toussaintstraat) achter de Skouwburg. Hier zijn nog twee dochters geboren.

Lammert werkte in die tijd als visserman, het gezin ontbrak het niet aan gebakken tong en gerookte paling. Sietske zorgde liefdevol voor de kinderen en de huishouding liep op rolletjes.

In 1970 verhuisden ze naar de ‘Troeli’ zoals zij de Pieter Jelles Troelstrastraat noemden. Kortgeleden zijn Lammert en Sietske verhuisd naar de Abraham Kuijperstraat in Harlingen.

 

Inmiddels is de familie uitgebreid met 11 klein- en 18 achterkleinkinderen, waar ze erg betrokken bij zijn en volop van genieten. Een triest dieptepunt in hun leven was het verlies van hun achterkleinkind Bo.

De kinderen van Lammert en Sietske zijn hun ouders erg dankbaar dat ze met liefde en respect voor elkaar zijn opgegroeid en ze zijn allemaal goed terecht gekomen. De kinderen, klein- en achterkleinkinderen komen dan ook graag en regelmatig bij  Lammert en Sietske langs. 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda