Nieuws

Bluescruise in Harlingen en West-Terschelling

Het jaarlijkse blues-/zeilevenement ‘The Bluescruise’ brengt in het laatste weekend van september vier bluesbands naar Harlingen en West-Terschelling. Het is de achtiende editie van de Bluescruise; alle concerten zijn gratis toegankelijk.

The Veldman Brothers.

Vrijdagavond 28 september om 19:00 uur openen Mr. Boogie Woogie het festival bij het Brouwdok aan de Willemshaven. Daarna wordt vanaf 21:00 uur Café de Lichtboei omgetoverd tot concertzaal. Drie bluesbands hebben zich voorgenomen de tent plat te spelen. Blue Brew, GG and the Cruisers en The Veldman Brothers vertegenwoordigen verschillende genres binnen de blues.

 

Op zaterdag de 29e zeilen de deelnemers inclusief bands op zes grote tjalken en klippers naar Terschelling. Goed voor een dikke 140 bluesliefhebbers. Zaterdagavond geven de muzikanten op het eiland nogmaals een concert in het Zwaantje, Zeezicht, het Raadhuis en de Bras Wine and Dine. Ook op Terschelling is de entree bij alle concerten gratis.

 

Harlingen, vrijdag 29 september

19:00 Brouwerij Brouwdok, Willemshaven: Mr. Boogie Woogie

21:00 Café de Lichtboei: Blue Brew, GG and the Cruisers en The Veldman Brothers

 

West-Terschelling, zaterdag 30 september

17:00 Café t Zwaantje: Mr Boogie Woogie

20:00 Het Raadhuis: Blue Brew

20:00 Zeezicht: GG and the Cruisers

22:00 Bras Wine and Dine: The Veldman Brothers

 

The Real Dutch Bluescruise is een initiatief van Harlinger schipper Klaas Bosch van de Spes Mea en wordt jaarlijks georganiseerd tijdens het laatste weekend van september. Al sinds 1996 komen bluesliefhebbers samen voor dit varend festival. De gasten en de muzikanten eten en slapen aan boord van de charterschepen.

|Doorsturen

BuienradarAgenda