Nieuws

Bezoekersrecord voor Kazemattenmuseum

KORNDWERDERZAND - Het Kazemattenmuseum heeft 2017 afgesloten met een totaal van 14.050 bezoekers. Nooit eerder doorbrak het museum de grens van 14.000 bezoekers. Daarmee werpen de verruimde openingstijden in de vakantiemaanden hun vruchten af.

Naar verwachting is dit het begin van de extra toestroom van bezoekers die het Kazemattenmuseum de komende jaren mag verwachten. Tijdens de vakantieperiodes is het museum zes dagen per week open, van dinsdag tot en met zondag. In de zomermaanden werd het museum dan ook het vaakst bezocht. De drukste maand was de vakantiemaand augustus met 3970 bezoekers, gevolgd door de maand juli met 2552 bezoekers. Van de bezoekers was 25% jonger dan 12 jaar. Met name in de maanden april en mei bezoeken veel kinderen het museum, vaak in groepsverband. Ruim 18% van de bezoekers is in het bezit van een kaart zoals de Museum Jaarkaart, dan wel een Veteranenpas.

Voor de toekomst streeft het museum naar nog verder verruimde openingstijden. Verder gaan de ontwikkelingen op Kornwerderzand snel. In het voorjaar van 2018 opent het Afsluitdijk Wadden Center zijn deuren en op langere termijn zal ook de Vismisgratierivier zorgen voor een extra toestroom van bezoekers naar Kornwerderzand.

Het Kazemattenmuseum ontwikkelt plannen om de extra toestroom van bezoekers op te vangen. Niet alleen verder verruimde openingstijden, maar ook uitbreiding van het aantal vrijwilligers, ruimte voor wisselexposities (momenteel Icoon Afsluitdijk – Glowing Nature), verdere herinrichting van het museum en wellicht uitbreiding van het museum.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda