Nieuws

Bestuurswisseling Bluesnight Midlum

HARLINGEN - Na een periode van twintig jaar neemt het bestuur van Bluesnight Midlum afscheid. Voorzitter Jacob Agema noemt het een stukje van zijn leven. Samen met bestuurslid Sjaak Schram en Bennie van der Vaart, vinden zij het na al die jaren welletjes.

Door Ubbo Posthuma

Overdacht van de voorzittershamer. Vlnr Sjaak Schram, Albertus van der Plaats, Jacob Agema, Age Tolsma en Ronnie van der Plaats. (Foto: HC – Ubbo Posthuma)

“In 1999 zijn we begonnen in dorpshuis De Spil in Midlum”, blikt Jacob Agema terug. “Eerste optredende was Magic Frankie. We hadden geen podium, dus speelde hij op het biljart. Geweldige avonden hebben we gehad.” Eén van de hoogtepunten was het 20-jarig bestaan in 2018 met onder meer Julian Sas (een grote jongen in de blues-wereld) en niet te vergeten Barrelhouse. 

Ze begonnen met een startkapitaal van 500 gulden, opgebracht door alle bestuursleden die allemaal honderd gulden beschikbaar stelden. Ook werden er acties gevoerd en men hield een kaatspartij met barbecue om aan de nodige financiën te komen. “Het was altijd volle bak bij optredens, met daarbij een vaste kern van bezoekers”, zegt Sjaak Schram. “Dat bracht wel spanning met zich mee, het was één keer per jaar en we wilden het wel perfect organiseren.”

Dat dit gelukt is blijkt wel uit de goede naam en de landelijke bekendheid die de Bluesnight heeft opgebouwd. Jacob Agema wil de voorzittershamer dan ook aan een enthousiast persoon overdagen. En die is gevonden in de persoon van Albert van der Plaats. Samen met zoon Ronnie van der Plaats, Age Tolsma, Koos Nijenhuis (penningmeester), en Harry Greve vormen zij het nieuwe bestuur. Jacob Agema benadrukt alle vertrouwen te hebben in de nieuwe voorzitter en de overige bestuursleden.

Op zaterdag 19 oktober vindt de 21e Bluesnight plaats in Trebol. Het zal na drie keer, de laatste zijn in Trebol. Aanvang 21.00 uur, zaal open om 20.30 uur. De support act is Tuff Luck en de hoofdact is de Livin’ Blues Xperience. Kaarten à € 12,50 in de voorverkoop verkrijgbaar bij Vogelaar Audio (Schritsen 25) en Albertus van der Plaats (0517-416860). Kaarten kosten aan de zaal € 15.

|Doorsturen