Nieuws

Bestuurders tekenen voor fietsen langs Waddenzee

Wethouders van de gemeenten Waadhoeke, Harlingen en Noardeast-Fryslân hebben vandaag samen met een bestuurder van Wetterskip Fryslân de handtekening gezet onder de samenwerkingsovereenkomst ‘Op Paad lâns it Waad’. Dat deden ze met de fiets aan de hand op de dijk bij Pietersbierum.

(Foto: HC - Joachim de Ruijter)

Een fietsroute langs de zeedijk van de hele Friese Waddenkust - van Harlingen tot Lauwersmeer; dat is het doel van het projectplan ‘Op Paad lâns it Waad’. Dit doel is nu bekrachtigd met de handtekeningen van wethouders Caroline de Pee (Waadhoeke), Paul Schoute (Harlingen), Jelle Boerema (Noardeast-Fryslân) en bestuurder Bé de Winter (Wetterskip Fryslân).

De drie gemeenten hebben belang bij uitvoering van dit project, met name vanwege de impuls voor de economie en het toerisme. Het belang van Wetterskip zit in de verbinding met de dijkversterking de komende jaren. De planning is dat eind 2022 het eerste deel van de fietsroute gereed is en in 2028 het tweede deel.

Op 26 juni wordt het projectplan samen met de samenwerkingsovereenkomst ingediend bij het Waddenfonds. Het Waddenfonds wordt gevraagd mee te financieren, net als de provincie Fryslân. Eind november geeft het Waddenfonds uitsluitsel.

|Doorsturen

BuienradarAgenda