Nieuws

Benefietuitzending voor radiolichtschip Jenni Baynton

Een groep vrienden van het radiolichtschip Jenni Baynton organiseert op vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 september een benefietuitzending voor een werfbeurt. Aan de uitzending wordt medewerking verleend door radioprogrammamakers en eigenaren van radiostations uit het hele land en zelfs daarbuiten. Tijdens de uitzending is het rode lichtschip dat in de Willemshaven ligt, open voor bezoek.

Schaalmodel van de Jenni Baynton.

Het schip is aan een flinke ‘onderwater-onderhoudsbeurt’ toe. Mede door de beperkingen van de pandemie is de stroom inkomsten van de vrijwilligers flink gekrompen en de werfbeurt zit er voorlopig even niet in. Daarom heeft de groep ‘Vrienden van Jenni Baynton’ de actie op touw gezet. Van vrijdagochtend 9.00 tot zondagavond 18.00 uur wordt er door diskjockeys uit Nederland en België een top 333 uitgezonden waarbij uitsluitend gebruik wordt gemaakt van de ouderwetse vinyl platen. De uitzendingen zijn in heel Nederland op diverse AM-frequenties te beluisteren. 

Tijdens de dagen van de uitzending is het schip elke dag van 9.00 tot 16.30 open voor het publiek. Het entreegeld wordt gebruikt voor de werfbeurt. In verband met corona kunnen er steeds 6 mensen gedurende een half uur aan boord voor een rondleiding en een kijkje in de grote studio die voor de gelegenheid is gebouwd. Het bezoek is dubbel de moeite waard omdat er een aantal zeer professioneel gebouwde modellen van beroemde zendschepen tentoon wordt gesteld. Aan boord van de Jenni Baynton bevindt zich normaal altijd al een model van ongeveer 30 centimeter, maar het grote zusje van bijna een meter is in het weekend ook te zien.

Tussen de plaatjes door die in de top 333 staan is nog volop ruimte voor verzoekplaten die (uiteraard tegen een donatie) door de diskjockeys worden gedraaid. Wie langs wil komen, kan zich vooraf aanmelden via jennibaynton@hotmail.com. Bij de ingang moet een bewijs van inenting, negatieve test of herstel getoond worden.

|Doorsturen

BuienradarAgenda