Nieuws

Basiscursus EHBO in Harlingen

Bij voldoende deelname zal de EHBO-vereniging Harlingen in april 2020 starten met een basiscursus EHBO. Deze cursus leidt op tot gediplomeerd EHBO’er met een examen en officieel landelijk erkend diploma.

De cursus is all-in, dus inclusief verbandleer, kleine ongevallen, reanimatie en Eerste Hulp aan kinderen. Een EHBO-diploma is onder andere vereist in de kinderopvang en op kinderdagverblijven. De EHBO-cursussen worden volgens de eisen van het Oranje Kruis gegeven. De complete cursus inclusief examen en diploma kost 245 euro per persoon. De meeste zorgverzekeraars vergoeden (een deel) van deze EHBO-cursus, mits men aanvullend verzekerd is.

De cursus wordt op tien woensdagavonden van 19.30 tot 22.00 uur gegeven en wordt afgesloten met een examen op de elfde lesavond. De lessen vinden plaats in het muziekgebouw van cmv Hosanna aan de Hermesweg in Harlingen, want dat is ook de thuisbasis van de knv EHBO afdeling Harlingen. Opgave via ammluiten@gmail.com.

In het EHBO-/muziekgebouw worden tevens herhalingslessen reanimatie gegeven. En bij voldoende deelname starten basiscursussen reanimatie. De afdeling Harlingen is officieel partner van de Nederlandse Hartstichting. Opgave en informatie: aabouma@outlook.com.

 

De afdeling Harlingen van de knv EHBO levert ook, op aanvraag, medewerkers voor de eerste lijn-zorg EHBO bij evenementen. De overheid eist steeds meer bij vergunningverlening voor evenementen en onderdeel daarvan is aanwezigheid van gediplomeerde EHBO-medewerkers. Hulpverleners van de afdeling Harlingen kwamen in 2019 meer dan 60 keer in actie bij sportevenementen, feesten, culturele bijeenkomsten, zowel binnen als buiten en niet alleen in de stad zelf maar ook in de wijde omgeving. Meer informatie over dit onderdeel bij coördinator evenementen-bijstand Luuk Sijtsma via luuk.sijtsma@gmail.com.

|Doorsturen

BuienradarAgenda