Nieuws

Amaryllisbollen en bonnenboekje voor de Week van de Mantelzorg

Een groep van 15 vrijwilligers heeft zich afgelopen week ingezet om de mantelzorgers in de gemeente een Amaryllisbol en een bonnenboekje te bezorgen. Voorzien van een passend gedichtje werd het tasje met inhoud aangeboden aan mantelzorgers.

Uit de reacties en verhalen blijkt dat de actie zeer wordt gewaardeerd. Dit als voorbereiding op de Week van de Mantelzorg die in de gemeente Harlingen wordt gehouden van 10 tot en met 17 november. Mantelzorgers, jong en oud, zorgen voor hun naaste op basis van een emotionele relatie en is onbetaalde zorg. Ieder jaar kunnen mantelzorgers een compliment aanvragen via een aanvraagformulier dat op de website van de gemeente Harlingen staat. 

Voor hun inzet en de zorg die ze geven aan hun naaste worden er in de Week van de Mantelzorg verschillende workshops en verwenmomenten aangeboden. Zo kan men bij Wallys een gratis 12 uurtje halen voor 2 personen, een lekkere portie vis bij het Urker Vishuis, gratis banenzwemmen in het zwembad, een rugmassage aanvragen of  meedoen met een workshop Keramiek.

Als de situatie het toelaat zijn er op dinsdag 10 november met de landelijke dag van de mantelzorg twee openingsmomenten in het Entrepotgebouw. Uiteraard alles volgens de regels van het RIVM. Voor informatie en/of aanmelding  kunt u contact opnemen met het Steunpunt Mantelzorg. Contactpersoon Johanna Schaap: j.schaap@harlingen.nl of 06-10890607.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda