Nieuws

Alles over letselschade bij een bedrijfsongeval

Een bedrijfsongeval kan ernstige letselschade veroorzaken bij een werknemer. Letselschade kan zich uiten in lichamelijke en geestelijke klachten. Het kan een impact hebben op het werk en privéleven van de werknemer. In dit artikel bespreken we de verschillende soorten letselschade die kunnen ontstaan bij een bedrijfsongeval en welke stappen je kunt nemen als werknemer.

 

Soorten letselschade bij een bedrijfsongeval

Er zijn verschillende soorten letselschade die kunnen ontstaan bij een bedrijfsongeval. Hieronder hebben we enkele veelvoorkomende letselschade opgesomd:

  • Lichamelijke letselschade: dit type letselschade is zichtbaar op het lichaam en kan bestaan uit kneuzingen, botbreuken, snijwonden of brandwonden.
  • Whiplash: dit is een veelvoorkomend letsel bij een auto-ongeluk, maar kan ook ontstaan bij een bedrijfsongeval. Het ontstaat wanneer het hoofd plotseling naar voren en naar achteren beweegt, wat kan leiden tot nek- en rugklachten.
  • Posttraumatische stressstoornis (PTSS): een bedrijfsongeval kan ook geestelijke klachten veroorzaken, zoals PTSS. Werknemers kunnen als gevolg van het ongeval angstklachten, depressies of nachtmerries krijgen.

 

Wat te doen bij letselschade?

Als werknemer is het belangrijk om bij een bedrijfsongeval direct de nodige medische hulp in te roepen. Dit kan bijvoorbeeld door de bedrijfsarts, huisarts of het ziekenhuis te raadplegen. Het is belangrijk om de behandeling en het herstelproces goed te documenteren.

Vervolgens is het verstandig om contact op te nemen met een letselschadebrueau. Een letselschadebureau kan je helpen bij het indienen van een schadeclaim en het verhalen van de kosten die je als gevolg van het bedrijfsongeval hebt gemaakt. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan kosten voor medische behandelingen, revalidatie en verlies van inkomen.

Ook kan een letselschadeadvocaat je helpen bij het verkrijgen van een schadevergoeding voor immateriële schade. Hierbij kun je denken aan een vergoeding voor pijn, verdriet, angst of verminderde levensvreugde.

Tot slot is het belangrijk om de werkgever op de hoogte te stellen van het bedrijfsongeval en de letselschade die je hebt opgelopen. De werkgever is verplicht om een ongeval te melden bij de Inspectie SZW en moet er alles aan doen om herhaling van het ongeval te voorkomen.

 

Conclusie

Al met al zijn er verschillende soorten vergoedingen waarop een werknemer recht kan hebben bij letselschade als gevolg van een bedrijfsongeval. Het is belangrijk om te weten welke vergoedingen er beschikbaar zijn en om de juiste stappen te nemen om deze te verkrijgen. Door direct medische hulp in te roepen, het herstelproces goed te documenteren en een letselschadebureau in te schakelen, kunnen werknemers ervoor zorgen dat zij de vergoeding krijgen waar zij recht op hebben. Werkgevers hebben daarnaast de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat bedrijfsongevallen worden voorkomen en dat werknemers veilig kunnen werken.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda