Nieuws

Airco marktomvang is in 2020 gegroeid

Menig Nederlander heeft thuis een ventilator staan. Dit apparaat maakt in de zomermaanden ongetwijfeld overuren. Veel mensen denken dat zij het hiermee koel maken in huis. Toch is dit niet het geval. Een ventilator verplaatst namelijk enkel de warme lucht en koelt niet. Mede hierdoor kopen steeds meer mensen een airco. Gevolg hiervan is dat de airco marktomvang in 2020 is gegroeid. 

Waarom een airco in plaats van een ventilator?
De prijs van een airco ligt vaak hoger dan die van een ventilator. Daarom neigen veel mensen naar een ventilator. Toch heb je op warme dagen meer baat bij een airco. Dit apparaat voert warme lucht namelijk af naar buiten en blaast koude lucht naar binnen. Hierdoor daalt de temperatuur in huis aanzienlijk en dat is bij een ventilator niet het geval. Er komt weliswaar koele lucht van een ventilator af, maar dat komt enkel door de roterende bladen. De lucht wordt alleen maar verplaats en niet gekoeld. 

Verschillende soorten airco’s 
Airco’s zijn er tegenwoordig in allerlei soorten en maten. Toch denken veel mensen al snel aan een airco met binnen- en buitenunit. Als je voor zo’n airco kiest, moet je deze laten installeren door een professional. Dit brengt kosten met zich mee. Zit je hier niet op te wachten? Dan biedt een mobiele airco uitkomst. Deze airco is voorzien van wieltjes, waardoor jij deze makkelijk verplaatst van de ene naar de andere ruimte. Bij sommige airco’s moet je een slang naar buiten leggen om de warme lucht af te voeren. Heb je hier eigenlijk geen mogelijkheid voor? Kies dan voor een airco zonder slang

Welke airco kies je?

Ben je op zoek naar een airco voor thuis? Dan ervaar je snel genoeg dat je behoorlijk wat te kiezen hebt. Door het grote aanbod weet jij mogelijk niet voor welke airco je moet kiezen. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om wat wijzer te worden. Kijk bijvoorbeeld eens op Airco-review.nl. Hier vind je meer informatie over nagenoeg alle soorten airco’s. Wanneer jij je hierin verdiept, slaag je er ongetwijfeld in om de beste airco voor thuis te vinden.

|Doorsturen

BuienradarAgenda