Nieuws

4 fabels over zomerbanden

Zomerbanden zijn bijna net zo onmisbaar als een goede autoverzekering. Toch zijn er genoeg mensen die het hele jaar door op dezelfde banden rijden. Tijd om daar verandering in te brengen! Deze 4 hardnekkige fabels moet je niet geloven.

Weet jij dit over zomerbanden?

Fabel 1: Zomerbanden zijn een overbodige luxe

Er zitten grote verschillen tussen zomer- en winterbanden. Zo is het profiel van winterbanden ervoor gemaakt om met winterse temperaturen te rijden en zorgt het daarom voor extra grip en stabiliteit op de weg. Ook is het rubber van winterbanden anders dan van zomerbanden. Het is meer geschikt voor temperaturen onder nul. Dat zomerbanden een overbodige luxe zijn, is dus echt een fabel.

Fabel 2: Je bespaart geld als je altijd op zomerbanden rijdt

Als je geld wilt besparen, is het een slecht idee om het hele jaar op zomerbanden te rijden. Niet alleen slijten de banden dan een stuk sneller, maar de kans op een ongeluk is ook veel groot. Het is dan ook veel voordeliger en veiliger om een set winter- en zomerbanden aan te schaffen.

Fabel 3: All season banden zijn beter dan zomerbanden

Het klinkt mooi: banden waar je het hele jaar lang op kunt rijden. Alleen kunnen all season banden niet op tegen zomer- en winterbanden. Het profiel van deze banden zorgt ervoor dat je je rijstijl moet aanpassen in de zomer én winter. Dat is niet ideaal. Ook zijn deze banden minder veilig bij hoge temperaturen. De remweg is dan langer en de banden reageren minder goed op stuurbewegingen.

Fabel 4: Zomerbanden slijten ontzettend snel

Alle banden slijten uiteindelijk. Of je nu op zomerbanden rijdt, winterbanden of all season banden. Het is ook niet waar dat zomerbanden eerder slijten dan andere banden. Wil je voorkomen dat je snel je banden moet vervangen? Controleer dan iedere maand de bandenspanning. Banden met een te hoge of te lage spanning zijn veel eerder versleten. Bij bijna ieder tankstation kun je de bandenspanning checken.

Sluit je ook een autoverzekering af?

Natuurlijk wil je er alles aan doen om zo veilig mogelijk te rijden. Een betrouwbare autoverzekering is dan onmisbaar. Ben je niet tevreden over je autoverzekering? Of ben je benieuwd of het nog voordeliger kan? Kijk dan eens bij de verzekeringen van InShared. Bereken hier alvast wat je per maand aan premie voor je autoverzekering kwijt bent.

|Doorsturen

BuienradarAgenda