Nieuws

25 Jaar Skúmkoppen

Het Harlinger zeemanskoor De Skúmkoppen bestaat dit jaar 25 jaar. In het kader van dit jubileum toog een flink aantal leden, met of zonder partner, afgelopen zaterdag richting Uden in Brabant. Samen met de oprichter Ad Broos, thans woonachtig in Uden, werd er met het plaatselijke zeemanskoor HaveNLoos een uniek concert georganiseerd.

(Foto: Peter Hans)

Op de Markt in Uden traden beide koren afwisselend op met een spetterende samenzang van beide koren tot slot. Dit alles werd mede mogelijk gemaakt door een aantal plaatselijke sponsoren. Na afloop stond er een heerlijk buffet klaar in het onderkomen voor die nacht. Brabantse nachten zijn lang; het werd inderdaad een feestelijke avond tot in de kleine uurtjes. Zondag hebben de Skúmkoppen nog een concert verzorgd in het kader van de festiviteiten van 75 jaar bevrijding.

Na het nuttigen van de traditionele Brabantse worstenbroodjes gingen de Skúmkoppen voldaan richting Harlingen. De festiviteiten rondom het 25-jarig jubileum zullen 27 oktober aaanstaande een vervolg krijgen. Op de zondagmiddag zal er een jubileumconcert plaatsvinden in de Sint Michaëlkerk aan de Zuiderhaven te Harlingen. Aan dit concert zal ook medewerking worden verleend door De West Aleta Singers van Terschelling. Dit koor is in 1974 opgericht en zingt naast zeemansliederen ook geestelijke, populaire en klassieke liederen. Dit belooft zonder meer een uniek concert te worden.

 

|Doorsturen