Nieuws

20 Jaar Dierenambulance Dier in Nood

De stichting Dierenambulance Dier in Nood is op 2 juli 1998 opgericht door vier bestuursleden. Na een moeilijk begin heeft Dier in Nood zich goed weten te nestelen in de gemeenten Harlingen, de Waadhoeke en een stuk van Sùdwest Fryslân. Dier in Nood heeft contracten om deze gemeenten te ontzorgen wat betreft incidenten met dieren.

Dit houdt in dat Dier in Nood de enige dierenambulance is die zwerfdieren naar een asiel mag brengen met een gemeenteverklaring. Dit geldt ook voor gewonde huisdieren die in opdracht van deze gemeenten naar de dichtstbijzijnde dierenarts gebracht kunnen worden, voor behandeling. Ongeveer 85 procent van de ritten betreft huisdieren. Wild, bijvoorbeeld een egel of een ree, wordt door de dierenambulance naar de Fugelhelling gebracht.

 

Dierenambulance Dier in Nood wordt ook met regelmaat gebeld door de meldkamers van politie en brandweer, en de ambulance vervoert ook zeehonden en bruinvissen in opdracht van Zeehondencentrum Pieterburen en de stichting Dolfijn. Dier in Nood is sinds het begin lid van de Federatie van Dierenambulances; gesprekspartner van onder andere het Ministerie van Landbouw en Visserij. De dierenambulance krijgt steun van stichting Dierenlot, en heeft al meer dan tien jaar twee wagens in bruikleen, geheel ingericht voor EHBO aan dieren. De wagens hebben het Nationaal Keurmerk Dierenambulances.

 

“Wat dat betreft is het allemaal goed geregeld bij ons”, meldt Hans van Riet van stichting DA Dier in Nood. “Maar kunnen wij altijd nog gemotiveerde vrijwilligers gebruiken, die in het bezit zijn van het rijbewijs B(E). Maar ook voor promotie en collectanten, of mensen die loten van de Grote Clubactie willen verkopen voor onze stichting. Want we krijgen te maken met veel kosten. Hoge diesel kosten, onderhoud van de wagens die heel veel kilometers maken, administratiekosten, kantoorkosten, drukwerk, kosten voor wasmachine; alles telt mee.” De stichting zou graag over een eigen unit beschikken. “Na twintig jaar wordt er nog steeds vanuit huis gewerkt.”

Giften zijn welkom op NL60RABO0105968080. Heeft u een vermissing, ziet u een ongeval met een dier, of heeft u vragen? Dan kunt u bellen naar 06-50260695. Tip van Van Riet: “Sla dit nummer op in uw GSM, want u weet maar nooit!” Meer info op www.dierenambulance-dier-in-nood.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda