Sorteer

Evenement - Wereldberoemde violist speelt in Kimswerd

Adres
Locatie Laurentiuskerk
Plaats Kimswerd
Land Nederland
Evenement informatie
Entree € 15
Datum 17-11-2019 15:30

De wereldberoemde violist Shunske Sato (begeleid door pianiste Shuann Chai) komt naar Kimswerd. Op zondag 17 november (aanvang 15.30 uur) geven Shunske en Shuann een concert in de Laurentiuskerk. De muzikanten hebben een prachtig programma samengesteld met composities van de ‘Drie grote B’s’: Bach, Beethoven en Brahms. Daarnaast spelen ze nog een Vioolsonate van Ferdinand Ries.

Shunske Sato behoort tot de beste violisten van zijn generatie ter wereld. In Tokyo geboren reisden zijn ouders toen Shunske nog maar heel jong was naar de VS waar Shunske een opleiding volgde aan de beroemde Juilliard School (conservatorium) te New York. Studies te Parijs en München volgden later.

Hij vestigde zich definitief in Europa en werd concertmeester bij het orkest van de Nederlandse Bach Vereniging en bij Concerto Köln. Vorig jaar volgde zijn benoeming als Artistiek leider van de Nederlandse Bach Vereniging. In de periodes dat hij niet bij de NBV actief is, reist hij over vrijwel de gehele wereld om als solist op te treden bij orkesten. Ook is hij docent hoofdvak viool aan het Conservatorium van Amsterdam.

Van zijn spel werden verschillende CD’s gemaakt, zoals van de Vier Jaargetijden van Vivaldi , Telemann (solo-partita’s) en zeer onlangs nog van Vioolconcerten van J.S. Bach. Het is zeer bijzonder dat deze beroemdheid in Kimswerd komt spelen. Het wordt zijn tweede optreden in het dorp van Greate Pier. 

Echtgenote Shuann Chai is van Chinese afkomst. Ook haar ouders trokken naar de VS, waar Shuann aan het Oberlin College studeerde (piano maar ook biologie!) en aan het New England Conservatory te Boston. Haar belangstelling voor de historische uitvoeringspraktijk op de piano bracht haar naar Nederland waar zij studeerde (o.a. bij Bart van Oort) aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

Shuann bleef in Nederland wonen en maakte vele concertreizen, naar onder andere China, Japan, de VS, Noorwegen, IJsland, Mallorca, Duitsland en Oekraïne. Maar ze trad ook op tijdens het Grachtenfestival in Amsterdam. Shuann bracht een CD uit met Beethovensonates. In Kimswerd speelt zij de bekende Waldstein-Sonate. Naast haar lespraktijk als ‘Visiting Lecturer in the History of Early Keyboards and Piano’s’ aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag geeft zij masterclasses in Europa, Azië en de VS. 

Het programma in Kimswerd bestaat naast de reeds genoemde Sonate van L. van Beethoven uit composities van Ferd. Ries (Sonate voor viool en piano in g-klein), de Vioolsonate in d-klein op. 108 van Joh. Brahms, terwijl Shunske zich solistisch laat horen in Selecties uit de Partita voor viool-solo van J.S. Bach.

De toegangsprijs is € 15 (kinderen € 5). Reserveren is aanbevolen: www.laurentiuskerkkimswerd.nl.  Telefonisch reserveren kan vanaf 14 november via 06-30873617.

Lees meer »

BuienradarAgenda