Sorteer

Evenement - Vier voorstellingen Jeugdtheaterschool Noorderwind op één avond

Adres
Locatie De Koornbeurs
Plaats Franeker
Land Nederland
Evenement informatie
Entree € 7,50 - € 10
Datum 19-4-2019 19:00

Jeugdtheaterschool Noorderwind presenteert op 19 april vier voorstellingen in een avondvullend programma in de Koornbeurs. Vier spannende verhalen die deze avond vanaf 19:00 uur op het toneel tot leven komen. Kaartjes voor volwassenen € 10; jongeren tot en met 16 jaar € 7,50.

Bij Jeugdtheaterschool Noorderwind krijgen de leerlingen theater en danslessen. Nu de lessen zijn afgerond, is het moment daar om aan het publiek te laten zien wat de ze hebben geleerd. Elke klas heeft een eigen verhaal gekozen en daar de laatste maanden keihard aan gewerkt om er een zo’n mooi mogelijk toneelstuk van te maken.

 

De jongsten (8-10 jaar) zijn aan de slag gegaan met een sprookje. Dit jaar zal Sneeuwwitje en de Zeven Appels op geheel eigen wijze worden opgevoerd. De titel verraadt het eigenwijze tintje al.

De middelste klas (10-12 jaar) heeft gekozen voor het  beroemde verhaal ‘Ronja de Roversdochter’ van Astrid Lindgren. Ronja raakt bevriend met Birk, de zoon van de aartsvijand van haar vader. Omdat hun vriendschap niet in goede aarde valt, besluiten ze samen weg te lopen…

Opleidingsklas 1 (12-18 jaar) voert het stuk ‘Stuck together’ op. Dit is een bewerking van de film ‘The Breakfast Club’. Het gaat over negen jongeren die voor straf een zaterdag op school moeten blijven. Ze leren elkaar kennen en ontdekken dat ze toch niet zo verschillend zijn.

Opleidingklas 2 (14-18 jaar) voert ‘Assepoester’ op, het bekende verhaal op een doldwaze en ludieke wijze.

Lees meer »