Sorteer

Evenement - Alzheimer Café Noordwest Friesland

Adres
Locatie Woonzorgcentrum Saxenoord
Straat Pr. Beatrixstraat 1
Plaats Franeker
Land Nederland
Evenement informatie
Datum 24-4-2018 19:30

Op dinsdag 24 april is er weer een bijeenkomst van het Alzheimer Café Noordwest Friesland in het restaurant van woonzorgcentrum Saxenoord (Prinses Beatrixstraat 1) te Franeker. Het thema van de avond, ‘Eet- en drinkproblemen bij dementie, wordt gepresenteerd door Jacqueline Poorte, logopedist bij Noorderbreedte. Het programma begint om 19.30 uur (zaal open vanaf 19.00).

Jacqueline Poorte vertelt over haar werk in de ouderenzorg en over eet- en drinkproblemen. Logopedie is het meest bekend als therapie bij allerlei communicatieproblemen en dan vooral bij kinderen. Maar logopedie houdt zich ook bezig met slikproblemen en de daaruit volgende problemen met eten en drinken. Eten en drinken is een basisbehoefte, daarnaast heeft het een belangrijke sociale waarde. Veel gesprekken vinden plaats onder het genot van een hapje en een drankje. Eten en drinken hoort bij gezelligheid. Maar als je ouder wordt, als er sprake is van dementie, kan het slikken en daardoor het eten en drinken een probleem worden. Soms wordt het probleem zo groot, dat mensen niet meer zelfstandig kunnen eten en drinken, maar hierbij geholpen moeten worden. Een logopedist kan dan adviezen geven om de maaltijd zo prettig en veilig mogelijk te laten verlopen.

Een Alzheimer Café is een maandelijks trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. De toegang en de koffie en thee zijn gratis. Het Alzheimer Café Noordwest Friesland is een samenwerkingsproject van Stichting Alzheimer Nederland met Patyna, Stichting Palet, Noorderbreedte, Zorgcentrum Het Bildt, Thuiszorg het Friese Land en Ouderenwerk gemeente Waadhoeke.

Lees meer »