Nieuws

Weer klas Simon Vestdijk in thuisquarantaine

Flinke toename aantal coronabesmettingen in Harlingen

HARLINGEN - Harlingen had de afgelopen weken opvallend weinig bevestigde coronabesmettingen, maar dat is het afgelopen weekend veranderd. In het weekend en vandaag kwamen er 14 bevestigde besmettingen bij. Voor de tweede maal is er een leerling van rsg Simon Vestdijk besmet met het coronavirus, en is er een klas in thuisquarantaine.

Een flinke stijging in Harlingen. (Grafiek: allecijfers.nl)

Harlingen zat, sinds het begin van de pandemie, lange tijd op een heel laag aantal besmettingen, van in totaal iets meer dan 20. Halverwege september kwam daar verandering in. Veelal één bevestigde besmetting per dag er bij, maar ook dagen zonder nieuwe besmettingen.

Een week geleden stond het totale aantal besmettingen sinds het begin van de pandemie op 33. Vandaag staat het 50. Afgelopen zaterdag was er een toename van 3 besmettingen, zondag 4 en vandaag 7.

Simon Vestdijk

Een leerling uit 3 atheneum van rsg Simon Vestdijk kreeg vorige week woensdag klachten en zaterdag volgde een positieve uitslag van een coronatest. De GGD adviseert thuisquarantaine. Deze is afgelopen zaterdag ingegaan en duurt een week; na de herfstvakantie zijn de leerlingen weer welkom op school.

CoronaMelder-app

De CoronaMelder-app is sinds kort voor iedereen beschikbaar. De app informeert je als je mogelijk bent besmet. Zo kun je voorkomen dat je onbewust een ander besmet. Elke download in de App Store en de Google Play Store helpt om de verspreiding van corona te stoppen. 

De CoronaMelder-app stuurt je een melding als je langer dan 15 minuten dicht bij iemand in de buurt bent geweest, die later het coronavirus blijkt te hebben. Als je een melding hebt ontvangen, lees je in de app welke maatregelen je kunt nemen en of je je kunt laten testen. Zo weet je na een melding dat je meer kans hebt om besmet te zijn en kun je voorkomen dat je onbewust een ander besmet. Want je kunt het coronavirus al doorgeven, voordat je je ziek voelt.

Meer info op www.coronamelder.nl.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda