Nieuws

Politie zoekt hulp bij onderzoek autobranden

De politie heeft camerabeelden gepubliceerd in het onderzoek naar de vele autobranden in Harlingen van de afgelopen jaren. Het gaat om beelden van onder anderen hardlopers en een fietser met een opvallende fiets. De politie hoopt dat iemand zichzelf of een ander herkent op de beelden, en contact opneemt.

Op beelden van woensdagavond 27 januari, toen er een autobrand in de Paul Krugerstraat was, is een hardloper te zien in het Oosterpark. De hardloper komt een lichtkleurige auto en een persoon met een hond tegen op de Groen van Prinstererstraat.

Verder beelden van een fietser op de Kimswerderweg die meerdere keren achterom kijkt. Even later fietst deze persoon over de P.J. Troelstrastraat.

Op beelden van donderdag 11 februari is te zien dat er midden in de nacht een hardloper in de Groen van Prinstererstraat loopt. Na ongeveer een uur komt hij weer in beeld, dit keer in rustig tempo. Even later is er een melding van een brand iets verderop, in de Jonkheer A.F. de Savornin Lohmanstraat.

De videobeelden zijn te zien in deze video:

Heeft u meer informatie over de brandstichtingen, of denkt u een persoon of personen op de beelden te herkennen? Of herkent u uzelf op de camerabeelden? De politie komt dan graag in contact met u. 

U kunt ook contact opnemen wanneer u geen getuige bent, maar de dader mogelijk wel kent. Valt het u op dat iemand vaker midden in de nacht weg is, dat iemand materialen in bezit heeft om brand te stichten, een keer thuis is gekomen en naar brand rook of kleren in de was heeft gedaan die roken naar brand?

Dit is allemaal informatie die u met de politie kunt delen. Dit kan via het online tipformulier van de politie.

Beschikt u over beelden die u nog niet met de politie hebt gedeeld? Deze kunt u uploaden in het tipformulier.

Uiteraard kunt u uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Liever anoniem blijven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of gebruik het meldingsformulier van Meld Misdaad Anoniem.

 

 

 

|Doorsturen

Uw reactie


BuienradarAgenda