Sport

Zwemvereniging De Vikings heeft nieuw bestuur

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Gisteavond is tijdens de Algemene Ledenvergadering van zv De Vikings een nieuw bestuur gekozen. De komende drie maanden beginnen de vijf kandidaten aan een inwerktraject, nadat zij gisteren officieel het stokje van het oude bestuur hebben overgenomen. E?n van de trainsters van de zwemclub: ?Wij zijn blij dat er nu een nieuw bestuur is. De vereniging zat in zwaar weer, wat bestuursleden betrof. In dit nieuwe bestuur zitten de juiste mensen om onze zwemmers in Harlingen te vertegenwoordigen.?

Voorzitter van de vereniging wordt Wouter Slob (47). Hij voelt zich in zijn woonplaats Harlingen als “een vis in het water”, zodat hij het beroep dat de vereniging op hem deed met beide handen aanpakte: “Mijn zoon zwemt bij deze club en is altijd erg enthousiast. Ook de mensen in Harlingen spreken altijd vol enthousiasme over de Vikings.”

Simon Broekstra (39) wordt secretaris in het nieuwe bestuur: “Mijn kinderen zitten bij de Vikings en zelf ben ik ook een sportman. Bij sporten gaat het om plezier en prestaties. Het ontwikkelen van een sportvereniging is voor mij dan ook een uitdaging die ik graag aanneem.”?Angelique Boersma (34) zwemt zelf - niet onverdienstelijk - bij de Vikings. Zij zal komend jaar de rol van penningmeester op zich nemen, want: “Deze club moet natuurlijk blijven bestaan.”

Jan Waling Huisman (52) en Jan van der Tuin (43) gaan de functie van algemeen bestuurslid vervullen. Huisman zal zich met name inzetten op de ondersteuning van de trainers, de jeugd en masters binnen de Vikings. Jan van der Tuin is, als geboren en getogen Harlinger, ook erg gemotiveerd om de club verder te helpen: “Harlingen zonder zwemclub, dat is onmogelijk! Het kan toch niet zo zijn, dat m’n kinderen in onze waterrijke gemeente niet meer bij een zwemvereniging zouden kunnen zwemmen?!”

Afgelopen maand stond in de Harlinger Courant een bericht over de zwemclub. Dit bericht was voor een deel gebaseerd op een interne noodoproep van een trainster van de Vikings aan de leden van de vereniging. Op deze mail is door verschillende (ouders van) leden van de Vikings spontaan hulp aangeboden. Hieruit bleek de veerkracht van deze sportieve Harlinger vereniging. Uit de ruim vijftien aanmeldingen zijn enkele bestuursleden gekozen, die tijdens de algemene ledenvergadering zijn voorgedragen. Zo konden ook mensen benaderd worden voor diverse vrijwilligersfuncties binnen zv De Vikings, waardoor deze gezonde zwemclub ook in de toekomst weer vooruit kan.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda