Sport

Zwemclinic door Sebastiaan Verschuur en Joost Reijns

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - De topzwemmers Sebastiaan Verschuur (brons op het EK van Budapest) en Joost Reijns?Joost Reijns?(medehouder van het Nederlands record op de 4x200 meter vrije slag in het 25 meterbad) waren afgelopen zaterdag in?Harlingen. De beide heren gaven in het Derde Haad een zwemclinic aan 26 jeugdleden van ZV De Vikings.

Wethouder Harry Boon opende de clinic met een aansprekende korte toespraak. “Bewegen is heel belangrijk. Als je regelmatig beweegt dan voel je je niet alleen beter, je kunt ook beter denken en dus leren. De gemeente is blij dat we zo’n mooi zwembad hebben en is ook trots op zwemvereniging De Vikings. Een vereniging die al meer dan 65 jaar bestaat met een grote groep enthousiaste vrijwilligers. Mooi dat Sebastiaan en Joost hier zijn. Twee gewoon ogende jongemannen maar die zulke knappe sportieve prestaties leveren. Natuurlijk door heel veel te trainen. Mooi dat onze Harlinger jeugd daar iets van mag leren.”

Veel jeugdige zwemmers vielen even stil toen de beide heren het zwembad binnen liepen. Joost vooral omdat hij zo lang is. Het zijn beide vriendelijke, open en natuurlijk zeer sportieve jongemannen. De eerste verzoeken voor een handtekening werden meteen beloond. Al snel kregen alle deelnemers een speciale clinicbadmuts met hun handtekeningen. Veel deelnemers reageerden enthousiast na de clinic. Ze hebben veel nieuwe dingen geleerd en het was bijvoorbeeld ook zeer leerzaam dat er werd uitgelegd waar een oefening voor dient. Alle oefeningen stonden in het teken van flexibiliteit, stabiliteit en mobiliteit.

Het initiatief voor de clinic is genomen door een van de trainers en bestuursleden Teddy Woldendorp. De clinic werd betaald door de deelnemers met steun van de sponsors de gemeente Harlingen en het bedrijf AB Fryslân.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda