Sport

Zevende survival winst Teatse Tichelaar

Door Jeroen Pietersma
KOOTSTERTILLE - Voor de tiende wedstrijd uit het survivalcircuit was het de beurt aan Kootstertille. Inmiddels een gerenommeerde wedstrijd met zestien edities. Afgelopen zondag verschenen vijftienhonderd atleten aan de start voor hun eigen wedstrijd. Er was voldoende keus met wedstrijden in alle categorie?n maar ook recreatief waren er genoeg mogelijkheden. Voor de inschrijving moest je er wel snel bij zijn, het meedoen aan survival wedstrijden zit in de lift en wint snel aan populariteit.

Teatse Tichelaar liep hier zijn achtste wedstrijd uit het circuit. Hierna volgen er nog vijf, Wesepe, Oldenzaal, Steenbergen, Dronten en de Knipe. Drie weken geleden werd hij echter geveld door de griep en was trainen onmogelijk. Dat was spijtig want vooral de laatste wedstrijden was Teatse goed op dreef met prima resultaten. De week voor Kootstertille kon er weer redelijk getraind worden maar bleef de vraag in hoeverre er conditie was ingeleverd. Mede door de mooie weersomstandigheden was er veel publiek langs het parkoers. De start van Teatse op het acht kilometer km lange parkoers met een 43 hindernissen, was zoals gebruikelijk stroef, maar al gauw kwam de motor toch op gang en schoof Teatse steeds verder naar voren. Het voordeel van starten in de eerste startgroep is dat je wordt meegezogen met de snelheid van de rest van het veld. De hindernissen volgden elkaar is snel tempo op. De ene simpel de andere complex en zwaar.

Met nog een twee kilometer te gaan sloeg de vermoeidheid toe, moest het tempo noodgedwongen toch terug en was het nog even stevig door bikkelen naar het finishterrein. De eindhindernis in Kootstertille vraagt een grote dosis techniek, kracht en doorzettingsvermogen. Op het tandvlees, de griep naweeën sloegen hier echt toe, haalde Teatse ook deze uitdaging en kwam na 1 uur 12 min 36 behoorlijk kapot over de finish. Van de dik hondervijftig deelnemers in deze klasse (Korte survivalrun wedstrijd) kwam Teatse als achttiende over de finish. Toch weer goed voor de eerste plaats bij de heren 50+ en vijfde veteraan overall. Teatse: “Ik had absoluut niet verwacht hier zover te komen na die griep. Het viel me mee hoe het ging onderweg, maar die laatste kilometers waren erg zwaar en moest ik even erg diep graven om de finish te halen. Ik ben superblij met dit resultaat, want dit was een wedstrijd die op mijn lijstje stond om de winst te pakken.”
De volgende wedstrijd is Wesepe over twee weken. Weer twee weken de tijd om de conditie verder op te krikken.

Bij de korte run acht kilometer lichte variant waren nog twee Harlingers actief. Robert Visser en Anne Feike Feikema liepen samen met ervaren survivelaar Andre Groen uit Franeker. De heren trainen op woensdagavond bij Teatse in de Willemshavenloods. Het ging voornamelijk om ervaring op te doen en plezier te beleven onderweg. Tijd was niet belangrijk. Ze haalden alle drie de finish rond de 1 uur 45 min.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda