Sport

Zesde Speelronde Copini 60+

Door Jeroen Pietersma
Met het kaatsen van de zesde speelronde van de Copini 60+ kaatscompetitie op maandagavond 26 juni jl. , zit de helft van deze populaire competitie er al weer op. In tegenstelling tot voorgaande jaren, zijn er dit seizoen nog geen wedstrijden door slechte weersomstandigheden afgelast en loopt alles volgens schema. De loting voor de wedstrijden op deze avond werd verricht door Lucas Vlieger met assistentie van de voorzitter van KV Eendracht, Jan Nieuwenburg onder toeziend oog van Douwe Broersma.

In perk 1 kaatsten partuur 1 met Frans Alberda, Jan Kwast en Andries Koornstra tegen partuur 2 bestaande uit Piet Stellingwerf, Klaas Kloosterman en Wiebe van Dijk. En die partij begon met de vliegende opslag van Wiebe van Dijk, de ballen woeien nog net niet terug maar ze pakten wel het eerste eerst. En ook de opslag van Piet Stellingwerf en Klaas Kloosterman, die daarop volgde, was goed, al was de conditie van Stellingwerf niet zoals het moet wezen, toch werd het drie eersten om niks. Toen begon het te lopen bij Frans Alberda met zijn felle opslag en leek Jan Kwast sien kraampoot weer wat beter. En ook de koploper Andries Koornstra draaide wat warm en ze kwamen terug tot 3-2. Op 3-2 en 6-6 pakte Stellingwerf de kaats met een oud Friese onderhands geslagen bal 4-2. Het werd weer 6-6 en een goed opgeslagen bal van Andries Koornstra wudde vliegend deur de hoeke tikt deur Klaas Kloosterman 5-2. En loof ut of niet ut wudde weer 6-6, Jan Kwast ston helemaal in de goeie houding, hij kreeg de bal oek maar ut balsje met peerdehaar rolde krekt niet ver genoeg, 7 punten dus voor partuur Piet Stellingwerf c.s. En de koploper Andries Koornstra is voorlopig van e troon stoten maar hij komt terug, dink daar maar om. Eindstand 5-2 + 6-6

In perk 2 kaatsten partuur 3 met Douwe Broersma, Wiebe Dijkstra en Thom Zuiderhof tegen partuur 4, dat gevormd werd door Rick Vlieger, Klaas van der Hoek en Gerard Voogd. In het begin van de partij ging het aardig gelijk op en werd er beurtelings een eerst veroverd. Bij de stand 2-1 ontstond er enige verwarring over de opslagvolgorde. Kaatsend volgens het zaalkaats reglement, kunnen de A maten van beide parturen nooit gelijktijdig in hetzelfde eerst opslaan. De opslagvolgorde werd gecorrigeerd, maar niet door iedereen begrepen, zeg maar gerust door niemand. Ondanks dat werd er vrolijk en sportief verder gekaatst. Zelfs een uitgeslagen opslagbal welke Wiebe Dijkstra vol op het oor raakte door zijn eigen maat, bracht hierin geen verandering. Ook Klaas van der Hoek viel bewondering en applaus ten deel met een geweldige uitslagbal wat een kaats vlak bij de bovenlijn opleverde. Mede hierdoor werd de stand weer rechtgetrokken tot 2 eersten gelijk, 2-2. Rick Vlieger baalde als een stekker omdat enkele buiten ogende opslagballen van Douwe Broersma zowel links als rechts net binnen de perklijnen neervielen en de wel uitgeslagen ballen in het veld keurig door Thom Zuiderhof werden teruggeslagen tot kleine kaatsen. Hierdoor liep partuur 3 uit naar 4-2. Wiebe Dijkstra bleek door die voltreffer tegen het oor wakker geschut en scoorde vervolgens met zijn opslag een schoon eerst (4 zitballen) aan de telegraaf, en hij liep niet eens over. Hierdoor liep de stand in één keer door naar 5-2. Partuur 3 had alle kans om in het volgende eerst bij een stand van 5-2 + 6-2 en een niet al te grote kaats de partij uit te maken. Het slaagde niet, mede doordat Rick in het veld met een katachtige snoekduik de bal voor de kaats keerde, 5-3. Opnieuw kwam partuur 3 in het volgende eerst met 6-0 en een kaats voor te staan. En weer waren er twijfels over de juiste opslagvolgorde. Douwe Broersma sloeg uiteindelijk de bal op en de door Klaas van der Hoek uitgeslagen bal werd door goed doorlopen van Douwe Broersma voor de kaats gekeerd. Eindstand: 5-3 + 6-0.

Stand
Deelnemer Eersten Voor, Tegen
1. Klaas Kloosterman 32 19
2. Wiebe van Dijk 31 17
3. Andries Koornstra 30 16
4. Rick Vlieger 30 23
5. Thom Zuiderhof 28 26
6. Douwe Broersma 26 28
7. Frans Alberda 24 23
8. Wiebe Dijkstra 22 18
9. Gerard Voogd 17 9
10. Piet Stellingwerf 14 3
11. Klaas van der Hoek 11 36
12. Jan Kwast 5 18
13. Ysbrand Brandsma 3 6
14. Bote Brandsma 1 6
15. Gerrit Bijdeweg 1 6
16. Jan van der Heide 0 0

|Doorsturen

Buienradar



Agenda