Zeerobben zakelijk

In een matige wedstrijd van de kant van de thuisclub bleek de individuele klasse toch afdoende om de winst te pakken op derde klasser Leovardia. In de tweestrijd was het klasse verschil in bepaalde fases niet of nauwelijks merkbaar. De Leeuwarders verdienen een compliment voor de wijze, waarop zij het de Harlingers nog moeilijk hebben gemaakt. Tot de eindfase bleef de dreiging van een tegendoelpunt, maar gelukkig bleef de verdediging de voorwaartsen van de derde klasser de baas.

Matige eerste helft toch 2-0

De wedstrijd had een geheel ander verloop kunnen hebben als Vic Rozendaal in de tweede minuut het buitenkansje had benut. Nonchalance in de verdediging stelde hem in de gelegenheid, gelukkig net naast. Aan de andere kant kwamen van links en van rechts kansrijke voorzetten, maar de juiste finishing-touch ontbrak nog. Attent keeperswerk van Theo Nota voorkwam een voorsprong van de bezoekers, Ashley Birkenholz testte de vuisten van de Harlinger doelman Nota. Het lichte overwicht van de groenwitten resulteerde tenslotte toch een 1-0 voorsprong in de 34e minuut. Een cross-pass van Kristian Feenstra bereikte Dylan Drent. Met overzicht bediende hij de instormende Higor da Silva. Kort hierna moest Jan Dirk van Looy het veld verlaten met een knieblessure, zijn vervanger Godert Attema (eerste jaars A-junior) deed het naar behoren in het restant van de wedstrijd. Het duel dreigde als een nachtkaars uit te gaan in de slotfase van de eerste helft. Tot Dylan Drent in samenwerking met Yander Zandbergen de bal voor het doel plaatste, alwaar Frank ten Hoeve klaar stond om de 2-0 te laten aantekenen.

Voorsprong consolideren
Een wat teleurstellende eerste helft kreeg in het begin van de tweede een spannender vervolg. Higor da Silva kwam twee keer gevaarlijk naar binnen, net naast en net over. Ook Leovardia deed van zich spreken. Diepte pass op Frank Rozendaal leverde de gasten wel een doelpunt op, maar de bal was van uit buitenspelpositie verlengd, terecht afgekeurd. Nog geen minuut later wuifde de leidsvrouwe Sara Brinkkemper het vlagsignaal van Laurens Bergsma weg en mocht Joshua Cuperus alleen op keeper Nota afstormen. Nota verkleinde het doel prima en ten koste van een corner voorkwam hij de Anschlusstreffer. De druk op de defensie van Zeerobben nam toe en er hing voor de bezoekers een tegendoelpunt in de lucht. De kansen waren er via scherpe uitvallen voor de gastheren. Feenstra bereikte Drent over de hele en Frank ten Hoeve knalde over. Opnieuw gevaar van rechts een strakke voorzet van Dylan Drent werd door doelman Tibben klemvast gepakt. Marijn Helfferich kwam daarbij wat ongelukkig in botsing en moest met een knieblessure van het veld gedragen worden. Frank Pietersma viel verdienstelijk in en had de pech dat tot tweemaal toe een schot van hem werd geblokt. Kansjes waren wel, maar de scherpte ontbrak. Vermeldenswaard waren de afstand-schoten van Brent de Groot, spectaculaire redding Tibben, en twee keer Drent. Maar ook hij miste het beetje geluk. Zeerobben controleerde de wedstrijd en de overwinning kwam daardoor niet meer in gevaar. Complimenten gaan ook uit naar de jonge scheidsrechter Sara Brinkkemper, die waarschijnlijk van de aanwezig ex-scheidsrechter Modderman een ruime voldoende heeft gekregen.

In de koker voor de volgende ronde
De doelstelling van deze dag is gehaald namelijk een vervolg in de beker. Echt overtuigend was de winst niet, maar wel verdiend. De talrijke toeschouwers verlieten het Oostersportpark met gemengde gevoelens. Winst weliswaar maar de verwachtingen waren hoger. Volgende week wacht de competitie tegen rode lantaarndrager vv Groningen.

Zeerobben: Theo Nota, Brent de Groot, Marc Reussing, Pieter Westra, Jan Dirk van Looy (38. Godert Attema); Kristian Feenstra; Frank ten Hoeve; Dylan Drent, Marijn Helfferich (58. Frank Pietersma); Higor da Silva; Yander Zandbergen (78. Armando Zwart).