Zeerobben wint terecht in Joure

In een kwalitatief minder goede wedstrijd gaat de winst naar de ploeg, die daarop desondanks het meeste aanspraak mocht maken. In sommige fases van de eerste en de tweede helft leden beide teams veel balverlies, wat het kijkspel niet ten goede kwam. Toch kwam Zeerobben na twintig minuten in de tweede helft in korte tijd op een 0-2 voorsprong en die gaven ze niet meer weg ondanks het feit, dat ze in de laatste tien minuten met tien man speelden als gevolg van een totaal onnodige rode kaart voor Marijn Helfferich.

Nonchalance was er de oorzaak van, dat Joure in de eerste minuut al had kunnen, misschien wel had moeten scoren. Met enig geluk was Jacob de Vries toch de baas. Hierna kreeg Jeffrey Draaisma de kans op een presenteerblaadje aangeboden door Dylan Drent, hij kwam goed voor zijn man en kegelde net naast. In deze fase waren de partijen in evenwicht. Al mocht Joure in een kort tijdsbestek een aantal corners nemen, zonder gevolgen echter. Eigenlijk had Higor da Silva snel, balvast en soms ongrijpbaar, de score moeten openen na twintig minuten. Alleen op keeper Zeldenthuis af kreeg hij de bal niet tegen het net. Het restant voor de pauze kenschetste zich door veel slordig balverlies en daardoor kregen de talrijke toeschouwers een rommelige partij te zien.

De bezoekers kwamen sterk uit de box na de thee. En dat resulteerde na een voorzet van Drent in een kans voor Jeffrey Draaisma, net naast. Het overwicht werd door een counter van de snelle spitsen van Joure gevaarlijk onderbroken. Het was dat Folkert Luhoff niet het juiste vervolg had waardoor Jacob de Vries weer rust binnen de gelederen van de Harlingers kon brengen. Joure hervond zich en kwam een aantal keren gevaarlijk voor het doel van De Vries, maar telkens waren daar Jordy Torenbeek en ‘Man of the Match’ Pieter Westra ter assistentie van de goalie. Na een snelle omschakeling creëerde Dylan Drent voor zichzelf een schietkans. Ouderwets hard knalde hij op doel en ten koste van een corner wist Zeldenthuis een doelpunt te voorkomen. Dat doelpunt kwam er alsnog, want uit de corner verlengde Marc Reussing de bal en via het dijbeen van Marijn Hellferich kwam de 0-1 enigszins fortuinlijk tot stand. Kort hierna verdedigde Joure slecht uit en via Higor en Marijn stond Frank ten Hoeve op de juiste plaats om binnen te knikken. Een verdiende voorsprong, omdat Zeerobben toch wel het beste van het spel had en ook de meeste kansen kreeg. De partij had definitief in het slot gegooid kunnen worden, maar met twee man vrij ging Marijn voor zijn eigen kans, net over. Na een voorzet van links van Da Silva kwam Frank ten Hoeve net te kort. Een diepte pass van Kristian Feenstra zette Marijn Helfferich vrij voor de doelman van Joure. Een onschuldig botsing was de aanleiding voor onenigheid tussen beide kemphanen. Scheidsrechter Jager stond er boven op en toverde terecht een rode kaart tevoorschijn voor Helfferich. Met tien man moest Zeerobben verder, maar uit een snelle counter hadden Higor en Dylan de wedstrijd moeten beslissen, maar ze gunden elkaar de kans en zo kon Joure deze treffer voorkomen. Alle lange en hoge ballen van Joure, maar ook de inzetten over de grond waren voor de standvastige Pieter Westra samen met de sterk spelende Torenbeek. Als laatste redmiddel was er dan nog altijd Jacob de Vries. Mede dankzij zijn rustgevende uitstraling werd de overwinning over de eindstreep getrokken.

Zeerobben neemt met deze drie punten de tweede plaats over van Joure. Er bestaat geen twijfel over deze overwinning. Joure heeft lang mee kunnen doen om de winst, maar Zeerobben stapt terecht met de winst van het veld. Wel heeft het team van Arjen Postma dure kaarten tegen gekregen (overigens terecht uitgedeeld) en zal hij komende wedstrijden en beroep moeten doen op de bank. Zaterdag aanstaande speelt Zeerobben thuis tegen Stiens.

Zeerobben: Jacob de Vries, Albert Beuker (80 min. René Cnossen), Pim Bleichrodt (73 min. Allard Sym Sprenger), Jeffrey Draaisma (70 min. Frank ten Hoeve), Marijn Helfferich, Marc Reussing, Pieter Westra, Higor da Silva, Dylan Drent, Jordy Torenbeek, Kristan Feenstra.