Zeerobben wint overtuigend

Was de stemming in de rust nog wat behoudend na de onverwachte tegentreffer vlak voor de rust. De 2-1 was een magere afspiegeling van de verhoudingen in de eerste helft. Na tien minuten in de tweede helft zorgde een prima actie van Higor da Silva voor de kentering. Binnen vijf minuten nam de thuisclub een comfortabele 5-1 voorsprong. Deze werd met gemak verdedigd mede omdat de gasten niet bij machte waren de hechte defensie te verschalken.

Pikstart

Na een steekpass van Marijn Hellferich profiteerde Dylan Drent van zijn snelheid en kogelde in de tweede minuut al de 1-0 op het scorebord. De vroege voorsprong maakte de strijd op het middenveld levendig. Ook Joure kwam een paar keer gevaarlijk in de buurt van doelman De Vries zonder resultaat. Opnieuw kwam Dylan Drent in de achtste minuut vrij voor keeper Zeldenthuis na een uitstekende pass van aanvoerder Albert Beuker. Te gehaast ging zijn schot naast. Toch was Dylan Drent na ruim twintig minuten weer doeltreffend. Uit een ingooi van Higor draaide Marijn Hellferich zich goed vrij in het strafschopgebied en teisterde de lat. De rebound werd door Dylan vlekkeloos in één keer binnengeschoten en zo gemakkelijk was dat nog niet, een knappe goal. Het leek een kwestie van tijd, dat de 2-0 voorsprong uitgebreid zou worden.

Tegenvaller
In de voetballerij gaat het soms anders dan verwacht wordt. Een uitval door het midden van de bezoekers leek afgevlagd te worden wegens buitenspel. Scheidsrechter Weiland ‘overrulede’ Lourens Bergsma en liet doorgaan. Jacob de Vries reageerde een fractie te laat in verband met deze verrassende beslissing, daardoor kon Folkert Luhoff de aansluitingstreffer maken. Uit een voorzet van Da Silva kreeg Abdul Boundati nog een opgelegde kans, maar zijn inzet werd geblokt door een verdediger. Met een katerig gevoel door deze tegenvaller werd er gerust.

Naar 5-1 in vijf minuten
Vol verwachting keken de talrijke toeschouwers uit naar de start van de tweede helft. Zeerobben probeerde meteen druk te zetten een creëerde wat kansjes. Maar de schrik sloeg de aanhang van de thuisclub om het hart, toen Jelte ter Heide alleen afstevende op Jacob de Vries met in zijn kielzog Pieter Westra. Gelukkig wisten laatstgenoemde en De Vries een gelijkmaker te voorkomen. Kort hierna kwam het doelpunt, dat de wedstrijd in het voordeel van de Harlingers deed kantelen, van de voet van Higor da Silva. Nonchalant uitverdedigen werd door de gretige Da Silva doeltreffend afgestraft. Hij pikte de bal simpelweg af en maakte tegen doelman Zeldenthuis geen fout, 3-1. De equipe van Klaas de Jong was de volgende minuten het spoor volledig bijster. Binnen vijf minuten tilde Zeerobben de voorsprong naar 5-1 . Twee keer wist ‘the Man of the Match’, zonder de rest van het team te kort te doen, het net te vinden. De 4-1 werd loepzuiver vanaf twintig meter in de benedenhoek geplaatst. Het werd 5-1 na een vloeiende combinatie met Higor da Silva. Met nog een half uur te spelen nam Zeerobben wat gas terug en kwam er een optisch overwicht van de gasten uit Joure. Kansen werden niet meer weggegeven. Met wissels uit tactisch oogpunt, consolideerden de Groen Witten eenvoudig de verkregen voorsprong. Zonder blessuretijd bij te tellen beëindigde de degelijk fluitende Weiland dit aantrekkelijk duel.

Spanning in de top terug
Met een verdiende, ruime overwinning start Zeerobben de derde periode. Maar de uitslag in Meppel, 3-1 nederlaag voor de koploper, zorgde voor nog meer tevredenheid binnen de gelederen op het Oostersportpark. Immers de titelstrijd ligt weer volledig open met als verrassende nieuwe koploper Hardegarijp. Niet alleen doet Zeerobben weer mee, maar behoort het met de andere teams in de top vier tot de kanshebbers op het kampioenschap. Wie had dat drie weken geleden kunnen voorspellen. De spanning zal in het restant van de competitie alleen maar toenemen. Bovendien doen Meppel en Broekster Boys goede zaken in de derde periode en zijn hierin directe concurrenten van Hardegarijp en Zeerobben. Met het vertoonde spel en de enorme inzet van alle spelers neemt het vertrouwen in een goede afloop weer toe. De prijzen worden aan het eind van de competitie verdeeld, we hopen dat de equipe van trainers Postma en Heida dan vooraan staan.

Zeerobben: Jacob de Vries, René Cnossen, Jordy Torenbeek (70 m Frank ten Hoeve), Pim Bleichrodt, Albert Beuker (65 m Steven Beuker), Dylan Drent, Kristian Feenstra, Abdul Boundati (Allard Sym Sprenger), Marijn Hellferich, Higor da Silva, Pieter Westra.