Zeerobben wint met ruime cijfers

Al in de tweede minuut kwam Zeerobben fortuinlijk op 0-1 en nog geen vijf minuten later had Allard Sym Sprenger met een droge knal de marge vergroot naar een onoverbrugbare achterstand voor het onmachtige ?t Fean ?58. In de loop van het duel kregen de gastheren enkele kansen tegenover een legio mogelijkheden voor de gasten, waarvan er slechts drie werden benut. De angst voor deze tegenstander bleek achteraf totaal ongegrond.

Al in de tweede minuut kwam Zeerobben fortuinlijk op 0-1 en nog geen vijf minuten later had Allard Sym Sprenger met een droge knal de marge vergroot naar een onoverbrugbare achterstand voor het onmachtige ’t Fean ’58. In de loop van het duel kregen de gastheren enkele kansen tegenover een legio mogelijkheden voor de gasten, waarvan er slechts drie werden benut. De angst voor deze tegenstander bleek achteraf totaal ongegrond.

Op een dieptepass van Jordy Torenbeek reageerden David van der Pol en Patrick Amels scherp. De uitlopende keeper André de Graaf maakte de foute keuze door de bal tegen de rug van David te schieten. De afketsende bal werd door Patrick Amels beheerst in het lege doel gedeponeerd. Kort hierna wist Patrick Amels de vrij lopende Allard Sym Sprenger aan te spelen en van dichtbij knalde hij hard en hoog achter de doelman. Met deze onverwachte 0-2 voorsprong als ruggensteun voetbalden de groenwitten wat gemakkelijker dan de thuisclub. Van het enige slippertje, van de overigens degelijk spelende Erwin Bleeker, wist Raoul Dijkstra na tien minuten geen gebruik te maken, of beter gezegd Jacob de Vries voorkwam de aansluitingstreffer ten koste van een corner.
Er werd veel de lange bal gespeeld door beide partijen vanwege de slechte staat van het veld, maar Zeerobben wist beter met de moeilijke omstandigheden om te gaan. Telkens wisten de spitsen gevaarlijk door te komen, maar de goede eindpass ontbrak. Een venijnig schot van David van der Pol werd door De Graaf losgelaten en Marijn Helfferich behield het overzicht en maakte na 27 minuten de 0-3. Een moment van onbedachtzaamheid aan Zeerobben zijde bracht ’t Fean in de gelegenheid om tegen te scoren. In eerste instantie was het weer De Vries, die de inzet van Joost Nieuwenhuis met zijn voet pareerde, de afvallende bal werd opnieuw ingebracht en toen kopte spits Harm Vrij net naast. Een verdiende voorsprong, omdat de bezoekers een betere opbouw en wel scorend vermogen hadden, dit in tegenstelling tot de ontvangende club.

Meteen na de thee kreeg David van der Pol een kans om koppende de marge te verruimen. Kristian Feenstra zette voor op Marijn Helfferich, die de bal verlengde op David, net naast. Er ontstonden kansen voor het doel van ’t Fean. Maar De Graaf wist redding te brengen. Na een uur spelen bracht trainer Inne Schotanus nieuw elan in de strijd. Higor da Silva verving David en Frank ten Hoeve kwam voor Kristian. Deze wissel vertaalde zich meteen in een doelpunt. Marijn speelde Higor da Silva in de diepte aan, Higor verlengde op de inkomende aanvoerder Albert Beuker en dat betekende 0-4 en voor Albert zijn eerste treffer in deze competitie. Higor da Silva had graag zijn goede invalbeurt beloond zien worden met een doelpunt. Hij kwam een aantal keren dreigend voor keeper De Graaf, maar kon niet het gaatje vinden. In de 83e minuut maakte Patrick Amels zijn tweede van de wedstrijd. Uit een weer goed genomen corner van Allard Sym Sprenger nam de spits de bal in één keer op de pantoffel en liet de eindstand van 0-5 aantekenen.
De correct leidende scheidsrechter De Jong uit stad Groningen blies volgens de tijdswaarneming op het scorebord één minuut te vroeg af. Er was niemand, die hem dat euvel duidde. De koude straffe wind joeg ‘vriend en vijand’ snel het warme clubgebouw van ’t Fean in.

Met een keurige en verdiende overwinning op ’t Fean ’58 geeft Zeerobben een goed vervolg aan de bekerwinst van vorige week. Weer een ruime overwinning tegen een weliswaar door blessures geteisterde ’t Fean ’58. De ziekenboeg werd deze wedstrijd zelfs nog uitgebreid door het uitvallen van Joost Nieuwenhuis met een naar het leek ernstige enkelblessure. Zeerobben pakte nuttige drie punten in een altijd lastige uitwedstrijd.
Dat deed ook koploper Broekster Boys met een benauwde 0-1 overwinning tegen De Wâlde, terwijl VEV’67 in Idskenhuizen de punten deelde met VVI.

Zeerobben: Jacob de Vries, Erwin Bleeker, Jordy Torenbeek, Patrick van der Veen, Chekina Nzoko, Albert Beuker, Kristian Feenstra (’60 min. Frank ten Hoeve), Allard Sym Sprenger, David van der Pol (’60 min. Higor da Silva), Patrick Amels, Marijn Helfferich