Zeerobben wint gemakkelijk van Nijland

Wat normaal gesproken het sterkste wapen van Nijland is, de verdediging, bleek nu de achilleshiel. Twee fatale fouten in de defensie van de blauwhemden in de eerste drie minuten beslechtten het pleit. Binnen het kwartier werd de onoverbrugbare 3 ? 0 gescoord en daarmee was de wedstrijd gespeeld. Zeker toen centrale verdediger Cor Goeman na een ongelukkige botsing met keeper Van Dalfsen in de 8e minuut per brancard het veld moest verlaten. Deze tegenslag is Nijland niet meer te boven gekomen.

Het leek wel een déjà vu van de wedstrijd tegen VVI , drie doelpunten binnen het kwartier, maar dan in het voordeel van Zeerobben. Daarmee maakte trainer Schotanus meteen duidelijk dat de strijd om de derde ronde in de beker uiterst serieus genomen werd. Patrick Amels maakte gebruik van een misverstand tussen keeper en laatste man en kopte zomaar in de eerste minuut de thuisclub op een 1 – 0 voorsprong. Een minuut later profiteerde Higor da Silva van een foutieve terugspeelbal en plaatste beheerst de 2 – 0 achter de verbouwereerde Van Dalfsen. Dylan Drent had in het derde doelpunt een groot aandeel. Het combineerde door het centrum met Higor da Silva. Het schot van Dylan wist de doelman van Nijland nog te keren, maar de terugspringende bal was een gemakkelijk intikker voor de alert meegekomen Patrick Amels. Nog geen tien minuten later reageerde Patrick Amels weer scherp en met enig fortuin maakte hij ook de 4 – 0.

Kat en muis
Het leek een walk-over te worden, maar grote kansen op 5 en 6 doelpunten liet Zeerobben liggen. Een voorzet van Dylan Drent achter het standbeen langs werd door aanvoerder Albert Beuker vrij voor de keeper jammer genoeg gemist. Slecht verwerken van een hoekschop leidde de 4 – 1 in. Spits Erwin Hoekstra pikte zijn doelpuntje mee, maar tot onrust in de defensie van Zeerobben leidde dit niet. Centraal hadden Jordy Torenbeek en Steven Beuker - ingevallen voor de licht geblesseerd uitgevallen Ronald van der Heijden - goed kijk op de beruchte counters van Nijland. Bovendien lieten ook de vleugelverdedigers Chekina Nzoko en Pim Bleichrodt geen steken vallen.

Gas terug
De tweede helft had net zo goed administratief afgehandeld kunnen worden. Van het vertoonde spel werd het publiek op de tribune niet echt warm. Zeerobben nam duidelijk gas terug en Nijland is niet gevaarlijk geweest. Daardoor had Theo Nota het gemakkelijk deze middag. Peter van Dalfsen moest nog wel een paar keer aan de bak. Vermeldenswaardig was alweer een combinatie binnendoor tussen Drent en Da Silva. Laatst genoemde zag zijn schot net naast gaan.
Met nog twintig minuten te gaan gaf Patrick Amels een geweldige dieptepass op Allard Sym Sprenger. Deze anticipeerde goed en tussen verdediger en keeper kopte hij de eindstand 5- 1 op het scorebord. Debutant Kristian Feenstra had een verdiende treffer voor zijn goede spel op de schoen na een één-tweetje met Patrick Amels, maar helaas werd zijn inzet geblokt. Van Dalfsen onderscheidde zich nog met een uitstekende redding op een vrije trap van Da Silva. Scheidsrechter Schuring stuurde na 90 minuten de vermoeide spelers naar de warme douches.

Weergoden
Natuurlijk hebben de weergoden voor Nijland roet in het eten gegooid en werden ze vanwege de slechte toestand van hun veld gedwongen in Harlingen het duel af te werken. Of dat veel verschil had gemaakt is de vraag, omdat Zeerobben de gehele wedstrijd de bovenliggende partij is geweest. We zullen het nooit weten. Wat we na deze 5 – 1 wel weten is dat de thuisclub verder bekert. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen medekoploper VEV.
Zeerobben: Theo Nota, Chekina Nzoko, Jordy Torenbeek, Ronald van der Heijden (25 min. Steven Beuker), Pim Bleichrodt, Kristian Feenstra, Albert Beuker, Allard Sym Sprenger, Higor da Silva, Patrick Amels, Dylan Drent (60 min. Marijn Helfferich )