Zeerobben wint afgetekend van sc Veenwouden

Met deze overwinning pakt Zeerobben de derde periode, maar eigenlijk is niemand daarmee bezig geweest. Op gereserveerde wijze werd hier terloops melding van gemaakt. Het doel is met nog ??n wedstrijd te gaan het kampioenschap van de tweede klasse I. Met het resultaat Hardegarijp-Be Quick Dokkum (0-4) blijft laatstgenoemde als enige concurrent van de koploper voor de titel.

Heerlijke eerste helft met mooie doelpunten

De start had zomaar een doelpunt voor de thuisclub kunnen opleveren. Uit een corner kopte Wytze Veenstra op de deklat buiten bereik van doelman De Vries. Van de schrik bekomen namen de bezoekers het heft in handen, wat resulteerde in een buitenspel doelpunt van de Higor da Silva. Een paar minuten later maakte Da Silva gebruik van de geboden ruimte op het middenveld en kon zo doorlopen naar de zestien. Na een één-tweetje met Abul Boundati omspeelde Higor keeper Van der Mark en vanuit een moeilijke positie wist hij de score te openen. Met name van rechts, waar Dylan Drent weer excelleerde, kwam het gevaar. Nog geen twee minuten na de openingstreffer kreeg Marijn Helfferich een strakke pass aangespeeld van Drent. Na een onnavolgbaar hakballetje van Marijn belandde de bal op de paal. Opnieuw zorgde Dylan voor gevaar, deze keer kon Boundati na een voorzet op maat de bal niet krachtig genoeg binnen koppen. Uit de tegenaanval wist Rinse Procee het hoofd van Wytze Veenstra te vinden en met een tegendraads kopbal liet hij Jacob de Vries kansloos, 1-1. Vanaf de aftrap nam Zeerobben weer de leiding. Marijn Helfferich draaide zich vrij op het middenveld en met een subliem passje bereikte hij Kristian Feenstra en deze drukte de 1-2 af. Twee minuten later werd het zelfs 1-3. Alweer Marijn Helfferich stond aan de basis van deze vloeiende aanval, moeiteloos wist hij Drent te vinden en uit diens voorzet vergrootte Higor de voorsprong. In het restant van de eerste helft bleven de Harlingers baas op het veld, maar gescoord werd er niet meer.

Verdediging onbuigzaam
De vraag was bij aanvang van de tweede helft of Veenwouden alles uit de kast zou halen om er nog een wedstrijd van te maken. De intentie hiervoor was wel aanwezig, maar het hechte verdedigingsbolwerk, onder leiding van het centrale duo Westra/Torenbeek en de uitstekend spelende backs Reussing/Bleichrodt, liet geen steken vallen en het wachten was op uitbreiding van de score. Na bijna een uur spelen kwam dat doelpunt er ook. Marijn stuurde Dylan Drent de diepte in. Zijn scherpe voorzet stichtte zoveel verwarring in het doelgebied, dat drie verdedigers en keeper Van der Mark met kunst en vliegwerk vooreerst nog een doelpunt wisten te voorkomen. Toch moesten zij het hoofd buigen voor de kleinste man van het veld. Slim koppend zorgde Da Silva met zijn derde voor de veilige 1-4.

Zeerobben vergeet score uit te breiden
De wedstrijd was gespeeld en zowel Veenwouden als Zeerobben hoefde niet meer zo nodig. Met de bekende wissels Frank ten Hoeve, René Cnossen en Allard Sym Sprenger voor respectievelijk Albert Beuker, Marijn Helfferich en Kristian Feenstra kwam er wel weer meer druk op de defensie van de gastheren. Dit leidde tot een reeks grote mogelijkheden om de stand op te voeren. Maar noch Frank ten Hoeve noch Allard Sym wisten het net te vinden. Dat lukte Robbert Lodewijks nog wel in de slotminuut, nadat spits Veenstra uit de draai de paal had geraakt. Maar de goed leidende scheidsrechter Noppers had al buitenspel geconstateerd. Beide teams hadden er vrede mee, dat de leidsman, die in de geest van deze sportieve wedstrijd de kaarten op zak hield, geen blessuretijd bijtelde.

Nog één keer vlammen
Het was niet een grootse wedstrijd, maar bij tijd en wijle viel er genoeg te genieten voor de voetballiefhebber. ‘Hoge School’ voetbal van de youngsters Helfferich en Feenstra zorgde voor veel kansen en de uitslag had veel hoger kunnen uitpakken. Met nog één thuiswedstrijd tegen het voor de titel uitgeschakelde Hardegarijp in het verschiet, ligt het kampioenschap voor het grijpen. Een gelijkspel voldoet al om de kampioensvlag te hijsen. Maar in de flow van de afgelopen negen duels lijkt een overwinning niet onwaarschijnlijk. Wat zou het mooi zijn voor de gehele selectie en de staf als de kroon zaterdagmiddag voor het thuispubliek op het werk gezet kan worden middels een overwinning. Het vlaggenschip en de gehele vereniging Zeerobben lijkt er klaar voor om de stap naar de eerste klasse te maken.

Zeerobben: Jacob de Vries, Pim Bleichrodt, Pieter Westra, Jordy Torenbeek, Marc Reussing, Albert Beuker (70e min. René Cnossen), Kristian Feenstra (70e min. Frank ten Hoeve), Marijn Helfferich (74e min. Allard Sym Sprenger), Dylan Drent, Higor da Silva, Abdul Boundati.

Scoreverloop: 15e min. 0-1 Higor da Silva; 28e min. 1-1 Wytze Veenstra; 29e min. 1-2 Kristian Feenstra; 31e min. 1-3 Da Silva; 57e min. 1-4 Da Silva.