Voetbal

Zeerobben: wie strijdt verder met Veenwouden om de eerste plaats

Door Jeroen Pietersma
Eigenlijk lijkt de beslissing al gevallen in de tweede klasse I. Veenwouden voert vorstelijk de ranglijst aan met relatief gezien 10 punten voorsprong op zowel de thuisclub als de bezoekers uit Dokkum. Zowel Zeerobben als Be Quick D hebben de handdoek echter nog niet in de ring gegooid.

Zeker als je de stoere uitspraken van Hardegarijp serieus neemt, dat ze met drie punten uit Veenwouden willen vertrekken, als revanche op de onterechte thuisnederlaag begin dit seizoen. Maar aan terecht of onterecht, daaraan heeft de fiere koploper maling. Wil Hardegarijp ook nog een rol van betekenis spelen in deze klasse, dan zullen ze niet anders dan moeten winnen zaterdag aanstaande in Veenwouden. De generale repetitie tegen Meppel leverde een klinkende 7-1 overwinning op.

Terug naar de cruciale wedstrijd in Harlingen. Ook hier zal sprake mogen zijn van een revanche na de terechte 2-0 nederlaag in het septemberzonnetje. Een effectiever Be Quick hield het nog spannend tot de laatste vijf minuten, toen moesten de bezoekers hun hoofd buigen voor een weergaloze Janco Wiersma.
Afgelopen zaterdag speelde Zeerobben een oefenwedstrijd tegen de reserves van Flevo Boys, een eenvoudige 6-1 overwinning. Aansprekend was de walk-over van Be Quick tegen CVVO (5-1). In lovende bewoordingen schreef de Leeuwarder Courant over de prestatie van Be Quick Dokkum. Ook in Dokkum klinkt de ambitie door om meer van dit seizoen te maken dan de reeds behaalde tweede periodetitel van afgelopen zaterdag. Zeerobben kan zijn borst maar nat maken tegen de grootste club uit Noord- Friesland.
Het belooft dus zaterdag een soort D-Day te worden, erop of eronder luidt het devies en Veenwouden zou best wel eens de lachende derde kunnen worden. Zeerobben verwacht een grote schare supporters uit Dokkum en Harlingen om hun favorieten naar de noodzakelijke overwinning te ondersteunen.

Zeerobben Be Quick Dokkum. Zaterdag 18 februari op het Oostersportpark te Harlingen. Aanvang 15.00 uur.

Programma zaterdag 18 februari
CVVO-Broekster Boys
 
Meppel FC-Grootegast FC
 
Nijland-VVI
 
Stiens SC-Joure SC
 
TONEGO-Wâlde De
 
Veenwouden SC-Hardegarijp
 
Zeerobben-Be Quick Dokkum

 

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda