Zeerobben verzuimt te winnen in Hardegarijp

HARDEGARIJP - Scorebord-journalistiek: Hardegarijp-Zeerobben eindigt in 4-4, dus een spectaculaire pot met het publiek als grote winnaar. De werkelijkheid was iets anders. Hardegarijp toonde zich na afloop verheugd met een puntje en was van mening dat ze daar op basis van werklust ook wel recht op hadden. Daar valt misschien iets voor te zeggen, maar dat neemt niet weg dat Zeerobben deze wedstrijd op basis van het kwaliteitsverschil en het scoreverloop ?gewoon? had moeten winnen.

Ga maar na, halverwege de tweede helft 1-3 voor, geen vuiltje aan de lucht. Dan, plotseling, staat het in een tijdsbestek van 3 minuten opeens 3-3 en lijkt het weer alle kanten op te kunnen. Maar Zeerobben herpakt zich en komt 10 minuten voor tijd weer op voorsprong: 3-4. Komt het toch nog goed, denk je dan. Mooi niet dus. Weer fouten bij het verdedigen en uitverdedigen en daar is 5 minuten voor tijd toch weer de gelijkmaker. Hoe kan dat toch, zo vroegen de meegereisde supporters uit Harlingen zich af. Werklust, zei Hardegarijp. Domme persoonlijke fouten, zei trainer Schotanus van Zeerobben. Beide hebben misschien gelijk. Feit is dat het voor de thuisclub als een winstpunt voelde en voor Zeerobben als twee verliespunten.

Enerverend was de wedstrijd vooral dankzij het scoreverloop. Voor het overige was het veldspel bij beide ploegen niet geweldig. Zeerobben startte onwennig op het moeilijke veld, maar herstelde zich in de eerste helft wel met een sterk laatste half uur. In die fase had het de wedstrijd al op slot kunnen gooien, maar bleef het steken op een 1-1 ruststand, ook al omdat de overigens zeer goed leidende scheidsrechter Berends uit Meppel naliet de bal vlak voor rust op de stip te leggen toen aanvoerder Albert Beuker opzichtig werd neergehaald binnen de zestien. Veiligheidshalve floot de scheidsrechter toen maar voor rust.
?Zeerobben begon niet goed aan de wedstrijd. Al binnen een minuut lag de bal achter doelman Theo Nota in het net toen Gert-Jan Spindelaar in een 1 op 1 situatie niet faalde en de 1-0 aantekende. Het zou een kwartiertje duren alvorens Zeerobben die schrik te boven was. Maar vanaf dat moment leek het de wedstrijd ook helemaal naar zich toe te kunnen trekken. Aanvankelijk wisten o.a. David van der Pol en Frank ten Hoeve het net nog niet te vinden, maar na dik 25 minuten was het dan toch raak. Allard Sym Sprenger ging goed door op links, zette hoog voor en bereikte daarmee de schietgrage Dylan Drent. In één keer ging de bal op de pantoffel, maar het schot smoorde tussen de keeper en een verdediger. David van der Pol was er bij als het een echte spits betaamd en hij tekende voor de gelijkmaker: 1-1.?Zeerobben ging door en het wachten was op meer goals. Hardegarijp moest naar andere middelen grijpen, kreeg ook twee keer geel, maar capituleerde vooralsnog niet. Mede dankzij de niet gegeven strafschop bleef de 1-1 tot aan de rust gehandhaafd.

Na de pauze leek Hardegarijp goed te starten, maar stelde Zeerobben al na 5 minuten orde op zaken. Wederom stond Allard Sym Sprenger aan de basis met een actie over links. Met zijn voorzet bereikte hij David van der Pol die koeltjes de 1-2 binnenschoot. Nog geen 10 minuten later was David de aangever voor de 1-3. Hij werd weggestuurd over links, kapte de bal naar binnen voor z’n sterkere rechtervoet en zette voor op Dylan Drent. Op geheel typerende wijze nam Dylan de bal weer ineens op de pantoffel en scoorde in de korte hoek: 1-3. Het leek de beslissing in de wedstrijd. En had het ook moeten zijn. Maar hoe anders zou het lopen.
?Hardegarijp forceerde een corner. Deze werd door Zeerobben niet goed verwerkt, of althans niet goed uitverdedigd en toen kon de aan thuisclubzijde uitblinkende junior Berwout Beimers van buiten de zestien droog de 2-3 binnen schieten. Meteen was er sprake van enige paniek bij Zeerobben en daar profiteerde Hardegarijp ten volle van. Een lange voorzet eindige voor de voeten van de volkomen vrijstaande Guido Wilpstra en dat betekende 3-3. Zomaar, uit het niets. En toen kon het natuurlijk ook weer alle kanten op. Dat leek voor Zeerobben de goed kant uit te vallen toen de voor Gideon Vellinga ingevallen Jordy Torenbeek uit een vrije trap van Dylan Drent de 3-4 aantekende. ?Weer wist Zeerobben die voorsprong niet vast te houden. Hardegarijp mocht door na al dan niet een overtreding op Chekina Nzoko en die buitenkans liet aanvoerder Leo Spindelaar zich niet ontnemen: 4-4.
Na het laatste fluitsignaal was duidelijk hoe de spelers het resultaat beleefden. Zeerobben boos en teleurgesteld en Hardegarijp juichend de kleedkamer in.
Volgende week zal Zeerobben zich moeten herstellen in de thuiswedstrijd tegen het sterke CVVO dat overtuigend met 5-1 won van Rijperkerk.
Opstelling Zeerobben: Theo Nota, Chekina Nzoko, Adnan Jarjour, Allard Sym Sprenger (60. Daniel Kleiterp), Reinier vd Stap, Gideon Vellinga (80. Jordy Torenbeek), Dylan Drent, Albert beuker, David van der Pol (75. Higor da Silva), Frank ten Hoeve.