Voetbal

Zeerobben versterkt A-selectie

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Met de komst van twee nieuwe spelers van andere clubs en de overgang van maar liefst tien A-junioren uit de eigen opleiding, heeft Zeerobben de selectie voor het seizoen 2014-2015 rond en versterkt. De onlangs gepresenteerde trainersstaf krijgt een behoorlijke uitdaging voor de kiezen om uit de grote selectie de juiste teams voor het eerste en tweede elftal samen te stellen.

De meest in het oog springende ‘transfer’ is de komst van Adnan Harhour van sc Heerenveen. Adnan heeft een kort verleden bij Zeerobben, waar hij al op jonge leeftijd werd gescout door Heerenveen. Daar doorliep hij alle jeugdselecties tot het beloftenteam aan toe. Adnan stond in de belangstelling bij ONS BOSO Sneek (topklasse), Harkemase Boys (hoofdklasse) en het nieuwe beloftenteam van sc Cambuur, maar koos uiteindelijk voor zijn oude liefde Zeerobben. Adnan is een veelzijdige speler die zowel achterin als op het middenveld uit de voeten kan.

De tweede nieuwkomer is Hygo da Silva, laatstelijk actief voor ONS BOSO Sneek. Vorig seizoen raakte deze linksbenige speler na een veelbelovende start geblesseerd en moest hij zich via het tweede elftal terugknokken in de basis. Hygo kiest er nu voor om met tweedeklasser Zeerobben de weg omhoog weer in te slaan.

Vanuit de eigen jeugd kwamen maar liefst tien spelers over. Enkelen deden al wat ervaring op tussen de mannen van het eerste en zij behoren zeker tot de kanshebbers op een basisplaats, ook al zal dat binnen deze sterk bezette selectie niet eenvoudig worden. Dat geldt trouwens voor iedereen, bijvoorbeeld ook voor de van een langdurige blessure teruggekeerde Marcel Visser. Hij heeft een seizoen van hard werken aan herstel achter de rug en zal zich hopelijk weer tot vaste waarde kunnen ontwikkelen.
Na een seizoen in het tweede elftal heeft ook Steffan Amels weer sportieve ambities om zich in de strijd om een basisplaats te mengen en dat is alleen maar goed voor hemzelf en voor de concurrentie.

Er stopten of vertrokken ook enkele spelers. Willem Faasse en Mitchel Laros gaan recreatief voetballen en Leeroy Purvis stapte over naar de nieuwe fusieclub fc Harlingen. Verder valt op dat penaltykiller Sjoerd Mier de selectie heeft verlaten. Zijn transfer naar het derde elftal baarde opzien en Zeerobben zal hem gaan missen bij de thuiswedstrijden van het eerste.

Compleet overzicht

Keepers
Theo Nota, Leon Odinga, Tom Stienstra, Arjen Veenstra.

Achterhoede
Niels Bakker, Pim Bleichrodt, Jarno Bouwhuis, Robin Fischer, Frank Galema, Adnan Harhour, Walter Lemstra, Chekina Nzoko, Frank Pietersma, Justin Rienks, Allard Sym Sprenger, Jordy Torenbeek, Patrick van der Veen, Gideon Vellinga, Reinier van der Stap.

Middenveld
Patrick Amels, Steffan Amels, Albert Beuker, Steven Beuker, Frank ten Hoeve, Marcel ten Hoeve, Ane Schaap, Lutsen Smits, Marcel Visser, Ryan van Windt.

Voorhoede
Dylan Drent, Marijn Helfferich, Daniël Kleiterp, David van der Pol, Hygor da Silva, Rocco Zwart.

Nieuw
Leon Odinga, Jarno Bouwhuis, Robin Fischer, Frank Galema, Frank Pietersma, Lutsen Smits, Allard Sym Sprenger, Tom Stienstra, Patrick van der Veen, Rocco Zwart (allen eigen jeugd), Steffan Amels, Marcel ten Hoeve, Walter Lemstra, Ryan van Windt (tweede elftal), Adnan Harhour (sc Heerenveen A1), Hygor da Silva (ONS Sneek).

Vertrokken
René Markus (gestopt), Leeroy Purvis (fc Harlingen), Willem Faasse (lager team), Mitchel Laros (gestopt), Sjoerd Mier (derde elftal).

|Doorsturen

Buienradar



Agenda