Voetbal

Zeerobben thuis tegen Heeg in het bekertoernooi

Door Jeroen Pietersma
Zeerobben ontmoet een oude bekende in het bekertoernooi. Jaren terug vormde het collectief van Heeg een moeilijk te nemen hindernis voor de Harlingers. Heeg komt al een aantal jaren in de vierde klasse A uit, met als bekende tegenstander AVC uit Sexbierum, fiere koploper in deze klasse. Ook AVC zit nog in de beker, zij moeten tegen de derde klasser Appingedam.

In de competitie staat Heeg in de middenmoot met wisselende resultaten. Toch hebben ze in de beker Zwaagwesteinde uit de tweede klasse middels penalty’s uitgeschakeld. We roepen nog even in herinnering de avondwedstrijd tegen Woudsend. In de slotfase wist Zeerobben ternauwernood de volgende ronde te bereiken (1-0). Waar gehoopt werd op een loting tegen buur AVC rolde dus Heeg uit de koker. Trouwens de mogelijkheid om de Sexbierumers tegen te komen wordt telkens reëler, immers bij winst volgt de achtste finale met klinkende namen.
We zullen maar niet op de dingen vooruitlopen. Eerst geldt alleen winst in de thuiswedstrijd. Zeerobben start als favoriet en bij een goede instelling is de volgende ronde ook bereikbaar. We gooien er maar eens en cliché tegenaan: ‘de bal is rond en de wedstrijd duurt meestal 90 minuten’.
We heten de gasten uit Heeg zaterdag van harte welkom op het Oostersportpark en hopen ook weer op de onmisbare steun van het trouwe legioen.
Zaterdag 6 februari de bekerwedstrijd tussen Zeerobben en Heeg, aanvang 14.45 uur.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda