Zeerobben stuit op gemotiveerd Stiens

Tot een kwartier voor tijd stond de thuisclub in de voorronde KNVB-beker nog op winst, maar in de slotfase liet Zeerobben na om toch het verschil te maken tussen de nieuwbakken eerste klasser en de modale tweede klasser.

Lang was Stiens gelijkwaardig aan de bezoekers. Over en weer verschenen de voorwaartsen voor het vijandelijk doel. Was Zeerobben in het eerste deel voor rust de bovenliggende partij, met de grootste mogelijkheden op voorsprong. Higor da Silva was meestal de onruststoker in het strafschopgebied. Bij één van zijn acties wurmde hij zich langs twee tegenstanders en plaatste op de inkomende Yander Zandbergen, over. Een vloeiende combinatie van Brent de Groot met Dylan Drent zorgde voor gevaar, maar doel werd er niet getroffen. Dat gebeurde in de slotseconden van de eerste helft wel. In het strafschopgebied werd een speler van Stiens onreglementair vastgehouden en deze scheidsrechter wees resoluut naar de stip. Gerrit Winkel maakte de 1-0.

Meteen na rust werd Higor da Sliva door twee verdedigers gemangeld binnen de zestien. Waar iedereen weer dacht aan een penalty, daar legde de referee de bal er net buiten. Dit was de enige vergissing van hem. Maar wel bepalend, want Drent schoot hard naast en dus bleef de stand ongewijzigd. Kort hierna kwamen Frank ten Hoeve en Higor een teenlengte te kort op een voorzet van Dylan Drent. De druk nam toe op het sterk op de verdediging leunende Stiens. Het leek een kwestie van tijd, maar duurde nog wel tot de 80e minuut voordat de 1-1 tot stand kwam. Een diepe bal van Frank ten Hoeve op Higor da Silva leverde net het gaatje tussen verdediger en keeper op dat hij nodig had om met een boogballetje te scoren. Kansen regen zich aaneen, toch mocht Zeerobben van geluk spreken, dat invaller Armando Zwart na een snelle counter van de thuisclub op de juiste plaats stond om de inzet uit de doelmond te jagen.
Stiens was blij met dit puntje en voor de bezoekers restte een lichte kater. Hoewel niet op volle oorlogssterkte door blessures, hadden de drie punten mee gemoeten naar Harlingen gezien de kansen.

De komende week speelt Zeerobben 1 op dinsdag om 20.00 uur een oefenwedstrijd tegen LSC. Voor het vervolg in de voorronde van de beker ontvangt Zeerobben op zaterdag 9 september GAVC uit Grou op het Oostersportpark .