Voetbal

Zeerobben start Voetbalschool Noordwest Friesland

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Zeerobben heeft met ondersteuning van KNVB-clubcoach Geertjan de Grip de Voetbalschool Noordwest Friesland opgezet. Dit is een niet-clubgebonden voetbalschool die open staat voor alle voetballiefhebbers uit de regio Noordwest Friesland.

Toen de gemeenteraad van Harlingen in 2013 besloot om te investeren in extra kunstgrasvelden op het Oostersportpark van Zeerobben heeft zij waarschijnlijk niet kunnen bevroeden wat de neveneffecten daarvan zouden kunnen zijn. Vanwege die meer dan uitstekende trainingsfaciliteiten is het Oostersportpark gekozen als locatie voor de nieuwe Voetbalschool Noordwest Friesland, een initiatief van de jeugdtrainers van Zeerobben die meelopen in het programma coach-de-coach van de VSK en KNVB Academie.

De naam ‘Voetbalschool Noordwest Friesland’ zegt het al: de school staat open voor alle voetballers uit de regio Noordwest Friesland en is dus niet specifiek gekoppeld aan de leden van één club. Belangstellenden uit de gehele regio kunnen zich aanmelden voor de lessen die gedurende 10 weken steeds op de late vrijdagmiddag worden gegeven. De eerste les is op vrijdag 13 maart aanstaande.?Zowel jongens als meisjes uit de categorieën d-, e-, f-pupillen als ook de c-junioren kunnen zich aanmelden door een mailtje te sturen naar voetbalschoolnwf@hotmail.com. Zij ontvangen dan een inschrijfformulier. Deelnemers worden gestoken in een speciaal trainingstenue van de voetbalschool, dat mede wordt bekostigd uit de desondanks laagdrempelige bijdrage van € 50, ofwel slechts € 5 per les van 75 minuten. Deelnemers van buiten de gemeente Harlingen ontvangen een korting van tien procent als tegemoetkoming in de reiskosten. ?Zeerobben ziet deze activiteit als een maatschappelijke verantwoordelijkheid en stelt naast de velden geheel belangeloos materialen en medewerking beschikbaar.
?De lessen worden gegeven door gediplomeerde jeugdtrainers uit het coach-de-coach programma dat komend voorjaar bij Zeerobben loopt. Daarnaast zullen ook aansprekende gastdocenten worden uitgenodigd voor specifieke lessen. Tijdens de trainingen staat het individu centraal, het verbeteren van de functionele techniek met daarbij veel persoonlijke aandacht van de trainers. Op een leuke manier beter leren voetballen door afwisselende vormen. En op de laatste training zal er een afsluitend toernooi gespeeld worden.
Voor de jongste groepen f- en e-pupillen zijn de lessen telkens van 16.30 tot 17.45 uur. Van 18.00 uur tot 19.15 uur zijn de d-pupillen en c-junioren aan de beurt. Inschrijving staat nu open, maar vol is vol.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda