Voetbal

Zeerobben speelt thuis tegen Heerenveense Boys

Door Jeroen Pietersma
En niet tegen de minste tegenstander, namelijk Heerenveense Boys. Altijd al een moeilijk te bestrijden tegenstander geweest, gezien de resultaten in het verleden. Hoewel de laatste thuiswedstrijd van seizoen 2014/2015 een ogenschijnlijk overtuigende 4-1 op het scorebord toonde, geeft de verslaggeving wel een wat genuanceerder beeld. De spannende strijd werd pas in de laatste tien minuten beslist door een doelpunt van Dylan Drent. Toch werd er gesproken van een verdiende overwinning en bleef Zeerobben nog mee doen om het kampioenschap.

De tegenstander van zaterdag heeft een stroeve start gehad. De sympathieke trainer Dick Krommenhoek had moeite om de juiste balans in zijn team te brengen. Na een blamerende nederlaag thuis tegen VEV’67 (0-5), herpakte Heerenveense Boys zich. Thuis werd o.a. met 1-0 gewonnen van Broekster Boys. Toch leed men ook een onverwachte nederlaag in Heerenveen tegen laagvlieger Zwaagwesteinde. De laatste twee overwinningen doen vermoeden dat Krommenhoek het lek boven heeft. De 1-4 in Nijland spreekt boekdelen over de hervonden stootkracht. En de groenwitten zullen weer rekening moeten houden met Oane Hornstra, Nico de Jong en Gabe Teun Top zwaargewichten in de voorhoede. Ondanks de reeds gevorderde leeftijd blazen ze weer hun partijtje mee in de tweede klasse I.

Voor Zeerobben geldt bij thuiswedstrijden de winst alleen, maar we weten van het resultaat in het eerste competitieduel. Van enige onderschatting zal dan ook beslist geen sprake zijn. Het doel van deze ambitieuze selectie en haar staf blijft onveranderd. Daar doet het sneue puntenverlies van vorige week niets af. De medekoplopers hebben alle drie een uitwedstrijd tegen laagst geplaatsten op de ranglijst. Ze zeggen weleens, dat je niet tegen de concurrentie, maar tegen de rest het verschil in punten moet maken aan de eindstreep. Als de wedstrijd van zaterdag aanstaande net zo spannend wordt als vorig jaar, met graag het zelfde resultaat, dan is Zeerobben en het thuispubliek koopman.
De gasten en hun aanhang zijn van harte welkom op het Oostersportpark en natuurlijk ook de trouwe supporters zijn graag geziene gasten langs de lijn. Het hopen is op een sportieve en aantrekkelijke wedstrijd.
Zaterdag 5 december aanvang 14.45 uur Zeerobben-Heerenveense Boys.

Programma van zaterdag 5 december in de tweede klasse I:
ONT-VVI
Nijland-Hardegarijp
CVVO-Zuidhorn
Zwaagwesteinde-VEV '67
Fean '58 't-Broekster Boys
Zeerobben-Heerenveense Boys
Be Quick Dokkum-De Wâlde

|Doorsturen

Buienradar



Agenda